Werkgeversverklaring 2020

Een werkgeversverklaring, wat is dat eigenlijk? Hoe werkt dat? Heb jij er ook een nodig? Ik vertel je wat je weten moet en heb een voorbeeld voor je.

Michiel Lensink

Een werkgeversverklaring. Wat is dat nou eigenlijk?

Wanneer je een hypotheek wil afsluiten moet je een werkgeversverklaring hebben. De bank wil dit graag als bewijs van jouw inkomen*. Op deze verklaring staat bijvoorbeeld of jij vast in dienst bent, wanneer je begonnen bent met werken bij het bedrijf en welk bedrag je verdient per jaar. Ook onderdelen als bonus, vakantiegeld, onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkeringen worden uitgevraagd via de werkgeversverklaring.

Wat moet ik ermee?

Het goede nieuws is dat de personeelsafdeling van jouw werkgever jouw werkgeversverklaring invult. Heb je er 1 nodig? Download hem hier beneden.

De werkgeversverklaring moet voldoen aan veel eisen

Banken zijn streng, maar gelukkig heb ik alle regeltjes voor je uitgezocht. Je werkgeversverklaring moet aan een aantal punten voldoen:

  • De datum indiensttreding en je naam en adresgegevens moeten overeenkomen met wat op je salarisstrook staat.
  • Alle vragen op het formulier moeten beantwoord of aangekruist zijn.
  • Het bruto jaarsalaris moet overeenkomen met 12 keer het bruto salaris dat op jouw salarisstrook staat. Word je per 4 weken uitbetaald? Dan is het 13 x jouw bruto salaris.
  • De verklaring moet in kleur worden ingescand. Als je de verklaring met pen invult: gebruik voor het hele formulier dezelfde blauwe pen!
  • Verbeteringen en doorstrepen van antwoorden mag niet.
  • De werkgeversverklaring mag niet ouder dan 2 maanden zijn.

Ons model werkgeversverklaring kan digitaal worden ingevuld. De handtekening moet je werkgever nog wel met een blauwe pen tekenen. Dit mag niet digitaal! Vraag jij samen met Frits je hypotheek aan? Dan controleert één van onze documentenexperts jouw werkgeversverklaring voordat deze wordt opgestuurd naar de bank. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Heb je een tijdelijk contract? Zorg dat de intentieverklaring wordt getekend

Als uit je werkgeversverklaring blijkt dat je in tijdelijke loondienst bent, dan is het belangrijk dat je werkgever de intentieverklaring tekent. De intentieverklaring is een klein onderdeel van de werkgeversverklaring waarmee je werkgever aangeeft dat hij of zij de intentie heeft om je later een vast contract aan te bieden. Hierdoor zal de bank meer vertrouwen hebben in je inkomen op de lange termijn. Lees hier meer over de intentieverklaring.

Ik kan je helpen met je werkgeversverklaring én het afsluiten van je hypotheek

Ik regel meer dan alleen jouw hypotheek. Je kun mij altijd alles vragen over bijvoorbeeld het voorlopig koopcontract, een bankgarantie of het vinden van een notaris. Ik help je met het hele proces. Stap voor stap, snel en deskundig. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan over de klantervaring van Michelle die met hulp van adviseur Lexane binnen 3 weken haar eerste huis kocht.

Download model werkgeversverklaring PDF

Laat je e-mailadres en naam achter en je krijgt de werkgeversverklaring direct in je mailbox.