Werkgeversverklaring 2024

Een werkgeversverklaring, wat is dat eigenlijk? En heb jij er ook een nodig? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. En een voorbeeld werkgeversverklaring die je kunt downloaden.
stopwatch

3 min

calendar
10 januari 2024
eye

45870

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat is een werkgeversverklaring?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, heb je een werkgeversverklaring nodig. De bank wilt dit als bewijs van jouw inkomen. Op deze verklaring staat bijvoorbeeld of jij vast in dienst bent, wanneer je bent begonnen en welk bedrag je per jaar verdient. Ook onderdelen als bonus, vakantiegeld, onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkeringen worden uitgevraagd via de werkgeversverklaring. De personeelsafdeling van jouw werkgever vult deze werkgeversverklaring in. Heb je er een nodig? Download 'm onderaan het artikel.

Alle eisen waaraan een werkgeversverklaring moet voldoen

Banken zijn streng en daarom zijn er veel eisen voor een werkgeversverklaring. Om de wirwar aan criteria iets overzichtelijker te maken, staat hieronder een overzicht:

  • De datum dat je in dienst bent gekomen, het soort contract, je functie, je naam en adresgegevens moeten overeenkomen met wat op je salarisstrook staat.

  • Alle vragen op het formulier moeten beantwoord of aangekruist zijn.

  • Het bruto jaarsalaris moet overeenkomen met 12 keer het bruto salaris dat op jouw salarisstrook staat. Word je per vier weken uitbetaald? Dan is het 13 keer jouw bruto salaris.

  • De verklaring moet in kleur worden ingescand. Als je de verklaring met pen invult: gebruik voor het hele formulier dezelfde blauwe pen!

  • Verbeteringen en doorstrepen van antwoorden mag niet.

De werkgeversverklaring mag niet ouder dan twee maanden zijn.
Ons model werkgeversverklaring kan digitaal worden ingevuld. De handtekening moet je werkgever nog wel met een blauwe pen tekenen, dit mag niet digitaal. Vraag jij samen met ons je hypotheek aan? Dan controleert één van onze hypotheekadviseurs jouw werkgeversverklaring voordat deze wordt opgestuurd naar de bank. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Heb je een tijdelijk contract? Zorg dat de intentieverklaring wordt getekend

Als je in tijdelijke loondienst bent, dan is het belangrijk dat je werkgever de intentieverklaring tekent. De intentieverklaring is een klein onderdeel van de werkgeversverklaring waarmee je werkgever aangeeft dat hij of zij de intentie heeft om je later een vast contract aan te bieden. Hierdoor zal de bank meer vertrouwen hebben in je inkomen op de lange termijn.

Frits helpt je

Wij regelen meer dan alleen jouw hypotheek. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen stellen over het voorlopig koopcontract, een bankgarantie of het vinden van een notaris. Onze adviseurs helpen je met het hele proces, stap voor stap. 

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Eerste pagina - Werkgeversverklaring

Kant-en-klare werkgeversverklaring

Heb je een werkgeversverklaring nodig voor je hypotheek? Met deze modelbrief is dat zo gepiept. Je hoeft ‘m alleen even in te laten vullen door je werkgever.

Eerste pagina - Werkgeversverklaring

Download het gratis template werkgeversverklaring.

Er komt veel op je af bij het kopen van een huis. Daarom hebben we een handige checklist gemaakt. Dan weet je zeker dat je overal aan denkt!

Vond je deze informatie nuttig?

Bertrick van der Steege

Bertrick geeft al bijna twee jaar hypotheekadvies bij Frits. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwwoning, een startershypotheek of het verhogen van je hypotheek. Bertrick kijkt graag naar.. Lees verder

Meer lezen over Documenten

10/01/2024

Werkgeversverklaring 2024

21/11/2023

Hoe gaat het aanleveren van documenten voor mijn hypotheek in zijn werk?

27/06/2023

De inkomensbepaling Loondienst: Geen werkverklaring meer nodig

23/06/2023

Een 'ontruimingsverklaring hypotheek': wat is dat?

3/08/2021

Hoe kun je makkelijk documenten scannen voor je hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.