Hypotheek en onregelmatigheidstoeslag, hoe zit dat?

Ontvang jij boven op je normale salaris een onregelmatigheidstoeslag? Dan is er een kans dat je deze onregelmatigheidstoeslag mag meenemen in je hypotheek. Zo kun je meer lenen.
stopwatch

3 min

calendar
11 april 2023
eye

1416

Wat zijn de voorwaarden om de onregelmatigheidstoeslag mee te mogen tellen voor de hypotheek?

Als je in jouw baan wisselende diensten hebt en daardoor bijvoorbeeld 's nachts of in het weekend werkt, dan is de kans groot dat een relatief groot deel van jouw salaris variabel is. Afhankelijk van je diensten ontvang je dan een onregelmatigheidstoeslag. Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, dan mag je deze meenemen in je hypotheekaanvraag. Op die manier kun je meer lenen. De onregelmatigheidstoeslag moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Het is niet eenmalig, maar structureel van aard.
  • Het matcht met je functie, dienstverband en beroepsgroep.

Hoe toon ik aan dat ik salaris met onregelmatigheidstoeslag ontvang?

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan wil een bank natuurlijk bewijs dat je daadwerkelijk een onregelmatigheidstoeslag ontvangt aan de hand van wat documenten, waaronder een werkgeversverklaring. Op de werkgeversverklaring kan je werkgever de toeslag kwijt. Daarnaast wil de bank bijna altijd een salarisstrook van je ontvangen.

Hoeveel van de onregelmatigheidstoeslag mag ik meetellen voor de hypotheek

De meeste banken gaan uit van de regels die NHG hanteert. Zij stellen dat je de toeslag van de afgelopen twaalf maanden mag meetellen. Uiteraard alleen als je voldoet aan de voorwaarden die hierboven staan uitgelegd. Er zijn echter een aantal banken die strenger zijn! Dit zijn onder andere: Conservatrix, Lloyds, Merius, Obvion, Reaal, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken en Vista Hypotheken.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hypotheek met onregelmatigheidstoeslag aanvragen?

Onze hypotheekadviseurs zijn experts op dit gebied en doen dagelijks niets anders. Tip! Vraag altijd een werkgeversverklaring op met daarop je onregelmatigheidstoeslag, voordat je in gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Eerst zelf rekenen? Met onze tools bereken je snel en gemakkelijk wat je kunt lenen.

Nu berekenen wat je kunt lenen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Angelina van Scheppingen - Kemper

Angelina heeft tijdens en na haar studie voor de online bank Knab gewerkt. Als Product Owner Customer Engagement was zij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Het behalen van een hoge NPS score.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Wat is een vastgoed hypotheek?

Hypotheek voor huis in het buitenland

19/02/2024

Wat is een seniorenhypotheek?

19/02/2024

Wat is een zakelijke hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.