Wil je een klushuis kopen? Zo financier je de verbouwing

Ben je van plan om een klushuis te kopen? Wat een avontuur! Het verbouwen van een huis kost natuurlijk een behoorlijke smak geld, gelukkig kun je dit meenemen in je hypotheek. Benieuwd hoe dat werkt?

Benine Bijleveld

Het kopen van een klushuis

Een klushuis kopen is behoorlijk spannend. Het is een tijdsintensief project waarvan je op voorhand nooit precies weet hoe het gaat lopen, hierdoor durven veel mensen het niet aan. Terwijl het juist ook heel veel voordelen kan bieden, zoals een interessante prijs en de kans om een huis volledig naar je eigen smaak te krijgen. Deze voordelen, samen met de oververhitte huizenmarkt, zorgt ervoor dat mensen steeds vaker voor een klushuis gaan. Het is wel handig om goed voorbereid te zijn wanneer je een huis gaat kopen! Daarom heeft Ikbenfrits hier een uitgebreide gids over geschreven, zodat je goed voorbereid op pad gaat bij het het bezichtigen en bieden.

Laat alles checken

Wanneer je een klushuis gaat kopen, wil je misschien extra goed voorbereid zijn. Want ook al weet jij dat er het een en ander moet gebeuren, is het wel belangrijk dat er geen verborgen gebreken zijn. De beste manier hoe je dit kunt voorkomen is door een bouwkundige keuring af te spreken. Zo weet je nog beter welke onderdelen verbouwd moeten worden en wat je prima kunt laten staan. Dit zorgt er ook voor dat je weet wat je financieel kunt verwachten.

Een hogere hypotheek als je een klushuis gaat kopen

Als je een huis koopt, kun je 100% van de woningwaarde gefinancierd krijgen met een hypotheek. Maar bij een klushuis komen er waarschijnlijk nog een boel verbouwingskosten kijken, gelukkig kun je je verbouwing vaak meefinancieren. Hoe dit gaat? Je laat in een taxatierapport de waarde van het huis vastleggen na de geplande verbouwing. Op basis van deze taxatie kun je een hogere hypotheek krijgen bij de bank. Het deel van je hypotheek wat dan voor de verbouwing is bedoeld, wordt door de bank in een bouwdepot gereserveerd. Tijdens de verbouwing kun je de facturen van de aannemer opsturen naar de bank, deze worden betaald uit het bouwdepot. Wanneer je meer verbouwingskosten hebt dan dat je huis getaxeerd wordt na verbouwing, zul je de extra kosten moeten betalen met eigen geld.

Regel je hypotheek met Ikbenfrits

Er komt een hoop op je af als je een klushuis gaat kopen, het is daarom fijn om over bepaalde dingen geen zorgen te hebben. De experts van Ikbenfrits adviseren hoe je je hypotheek het beste kunt aanpakken in het geval van een klushuis en zorgen ervoor dat je de beste hypotheek voor jouw situatie krijgt. Zo betaal je niet meer dan nodig is en heb je fijne voorwaarden. Kun jij je lekker storten op het klussen.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren