Wil je een klushuis kopen? Zo financier je de verbouwing

Ben je van plan om een klushuis te kopen? Wat een avontuur! Het verbouwen van een huis kost natuurlijk een behoorlijke smak geld, gelukkig kun je dit bedrag vaak meenemen in je hypotheek. Benieuwd hoe dat werkt?
stopwatch

3 min

calendar
6 juli 2023
eye

1403

Een klushuis kopen

Een klushuis kopen is behoorlijk spannend. Het is een tijdsintensief project waarvan je van tevoren nooit precies weet hoe het gaat lopen, hierdoor durven veel mensen het vaak toch niet aan. Niet helemaal terecht, want een klushuis kan juist ook heel veel voordelen bieden, zoals een interessante prijs en de kans om alles volledig naar je eigen smaak te krijgen. Deze voordelen zorgen ervoor dat steeds meer mensen toch voor een klushuis gaan. Het is natuurlijk wel handig om goed voorbereid te zijn wanneer je een huis gaat kopen! We hebben daarom een uitgebreide gids geschreven over de aankoop van een huis, zodat je goed voorbereid op pad gaat bij het bezichtigen en bieden.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Check, dubbelcheck

Wanneer je een klushuis gaat kopen, wil je misschien extra goed voorbereid zijn. Want ook al weet jij dat er het een en ander moet gebeuren, het is nog steeds belangrijk dat er geen verborgen gebreken in het huis zitten. De beste manier om dit te voorkomen is door een bouwkundige keuring in te plannen. Zo weet je nog beter welke onderdelen verbouwd moeten worden en wat je prima kunt laten staan. Dit zorgt er ook voor dat je weet wat je financieel kunt verwachten.

Maximale hypotheek berekenen

Een hogere hypotheek bij een klushuis

Als je een huis koopt, kun je 100% van de woningwaarde lenen in een hypotheek. Maar bij een klushuis komen er waarschijnlijk nog een boel verbouwingskosten kijken. Gelukkig kun je dit vaak meefinancieren. Hoe dit gaat? Je laat in een taxatierapport de waarde van het huis vastleggen, maar dan de waarde zoals je verwacht dat deze is na de verbouwing. Op basis van deze taxatie kun je een hogere hypotheek krijgen bij de bank. Het deel van je hypotheek wat dan voor de verbouwing is bedoeld, wordt door de bank in een bouwdepot gereserveerd. Tijdens de verbouwing kun je de facturen van de aannemer (of bonnetjes, als je zelf aan de slag gaat) opsturen naar de bank. Deze kosten worden betaald uit het bouwdepot. Wanneer je meer verbouwingskosten hebt dan dat je huis getaxeerd wordt na verbouwing, zul je de extra kosten moeten betalen met eigen geld.

Hypotheek regelen

Er komt een hoop op je af als je een klushuis gaat kopen, het is daarom fijn om over bepaalde dingen geen zorgen te hebben. Onze experts adviseren je hoe je de hypotheek het beste kunt aanpakken in het geval van een klushuis en zorgen ervoor dat je de beste hypotheek voor jouw situatie krijgt. Zo betaal je niet meer dan nodig is en heb je fijne voorwaarden. Wij storten ons op jouw hypotheek, zodat jij je kunt focussen op het klussen!

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

20/02/2024

Studieschuld hypotheek verzwijgen? Beter van niet

20/02/2024

Vraagprijs hoger dan WOZ-waarde, wat nu?

19/02/2024

Studieschuld en een hypotheek in 2024

23/01/2024

De kosten koper (k.k.) in 2024 berekenen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.