Waarom je bij De Hypotheker 2 keer te veel betaalt. Jazeker!

Bij De Hypotheker betaal je rond de 3.000 euro om een hypotheek af te sluiten. Dat is 2 keer zoveel als bij mij. Maar waarom zijn ze nou toch zo duur? En hoe zorgen wij voor die besparing?

Charlie Vielvoye

De Hypotheker 2 keer duurder, maar waarom?

Bij De Hypotheker betaal je rond de 3.000 euro om een hypotheek af te sluiten. Dit bedrag is verdeeld in hypotheekadvies en bemiddeling. Bij mij betaal je voor hetzelfde bijna de helft! Waarom betaal je bij hun nou eigenlijk 2 keer zoveel? Ik geef je de 4 redenen waarom het daar zo duur is en hoe wij voor die besparing zorgen.

1. Je betaalt voor het kantoor

Bij De Hypotheker moet je voor afspraken langskomen in een van de kantoren. Zulke kantoren moeten natuurlijk gehuurd worden en daar betaal jij aan mee. Bij Ikbenfrits werken we ook vanuit een kantoor. Maar we regelen alles wat met jouw hypotheek te maken gewoon online en telefonisch. Regel jij de hypotheek vanuit je luie stoel. Wel zo makkelijk toch?

2. Alleen het eerste gesprek is gratis

Vol trots meldt De Hypotheker op hun site dat het intakegesprek voor hun rekening is. Best sympathiek denk je dan. Bij Ikbenfrits betaal je pas voor het eerst als er een renteaanbod is aangevraagd. En daarna als je de hypotheek ook echt hebt afgesloten. No cure no pay heet dit.

3. Ingewikkelde situatie = hogere rekening

De prijzen op de website van De Hypotheker zijn zoals ze zelf zeggen richtlijnen. Gemiddeld ben je zo’n 3.000 euro kwijt voor een hypotheekadvies als je samen met je partner een volgend huis wilt kopen. Die 3.000 euro is niet eens het maximum. Is jouw situatie wat complex? Dan kost je meer tijd en tijd is geld bij De Hypotheker. Het uurtarief is 135 per uur. En dat berekenen ze aan jou door. Ik ben opgericht door mensen die juist houden van het oplossen van problemen. We zoeken het voor je uit en leggen het daarna aan jou uit. Zodat je het zelf ook snapt. En daarvoor brengen we je geen extra kosten in rekening. Logisch toch?

4. Ze komen uit de provisietijd

Het gros van de adviseurs bij De Hypotheker komt uit een tijd waar provisies verdienen op het afsluiten van hypotheken nog mocht. Een bemiddelingsvergoeding werd het ook wel genoemd. Die kon tot wel 2,5% zijn van de hoogte van de hypotheek. Als je een hypotheek voor 300.000 euro afsloot dan is dat 7.500 euro bemiddelingsvergoeding. Vroeger verdienden ze dus nog meer dan nu.

Ikbenfrits geeft modern hypotheekadvies

Bij Ikbenfrits automatiseren we een groot deel van de processen. Met slimme rekentools. Hierdoor wordt er veel tijd bespaard. Daarnaast werken we met een online Dashboard. Zo heb je altijd een handig overzicht en regelen we samen de goedkoopste hypotheek voor jouw situatie. Misschien begrijp je nu waarom wij het normaal vinden om 2 keer zo voordelig te zijn als De Hypotheker. Jazeker!

Meer weten over Ikbenfrits, de beste hypotheekadviseur?

Heb ik je geprikkeld om verder te lezen over Ikbenfrits? Goed zo! Lees een van de artikelen hieronder bij ‘Lees ook’. Die gaan over zaken waar je op moet letten voor je hypotheekadviseur kiest. Dan kun je zelf de vergelijking maken met De Hypotheker. Ik heb er namelijk vertrouwen in dat je mij kiest. ik probeer de beste hypotheekadviseur van Nederland te zijn. Wil je direct kennismaken met mijn adviseurs? Plan dan gratis een bel-afspraak in.