Hypotheek voor medici, ook zonder vast contract

Als je werkzaam bent als (beginnend) arts, heb je vaak een tijdelijk contract en geen direct uitzicht op een vast contract. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn voor je hypotheek. Wij helpen je verder met een hypotheek voor medici, ook als arts in opleiding.

stopwatch

4 min

calendar
26 maart 2022
eye

706

Hypotheek voor medici en arts in opleiding

Alhoewel je de maandlasten van een hypotheek waarschijnlijk prima kunt dragen, heb je als arts niet altijd zicht op een vast dienstverband, of een intentieverklaring van je werkgever. Voor de meeste mensen is het dan knap lastig om een hypotheek te krijgen. Sommige banken hebben hier een oplossing voor; zij hebben speciale acceptatiecriteria als het gaat om een hypotheek voor medici. Dit houdt in dat de bank doet alsof je een vast contract hebt of uitzicht daarop. Verder is je hypotheek precies hetzelfde wat betreft rente en voorwaarden.

Bank met speciale acceptatiecriteria? Zo gaat dat

Enkele banken waar je terecht kunt voor een hypotheek voor medici zijn Attens, NN, ABN AMRO en Van Lanschot. Hoe verder? Je vraagt bij je werkgever een werkgeversverklaring op. De getallen die op dit document staan, kun je bij elkaar optellen en gebruiken als inkomen voor de hypotheekaanvraag. Daar valt je salaris onder, maar ook je vakantietoeslag en een eventuele bonus. Wil je alvast berekenen hoeveel jij maximaal kunt lenen van de bank voor jouw hypotheek?

Maximale hypotheek berekenen
Bereken direct wat jij kunt lenen

Voor wie is dit geschikt?

Voor welke beroepen geldt dit? Het is bedoeld voor artsen (in opleiding), medisch specialisten (in opleiding), huisartsen, basisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers en verloskundigen. Ook als je als arts werkt als zelfstandige kun je een hypotheek krijgen met speciale acceptatiecriteria. In het laatste geval gaat de aanvraag voor je hypotheek vaak wat anders omdat je de jaarcijfers moet laten zien aan de bank. 

Benieuwd hoe dat werkt? Je leest hier hoe je een hypotheek kunt krijgen als ondernemer. Voor ondernemers ook een speciale tool ontwikkeld waarmee je je maximale hypotheek kunt berekenen als je werkt als zelfstandige.

Hypotheek voor medici? Fix 't met Frits

Alsof de hypothekenwereld al niet lastig genoeg is, kan het als medicus soms nog eens extra lastig worden. Daar houden wij niet van. Onze experts helpen jou om het allemaal zo transparant mogelijk te maken. Zo snap je welke verplichtingen je aangaat en krijg je het beste advies afgestemd op jouw situatie. Eerst even bellen? Dat kan natuurlijk gratis.

Gratis hypotheekgesprek inplannen

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Wat is een vastgoed hypotheek?

Hypotheek voor huis in het buitenland

19/02/2024

Wat is een seniorenhypotheek?

19/02/2024

Wat is een zakelijke hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.