Hypotheek verlengen ING

16 november 2020 777x

Loopt binnenkort je rentevaste periode af voor jouw hypotheek bij ING? Dan krijg je als het goed is 3 maanden voor het einde een hypotheekrentevoorstel om jouw hypotheek te verlengen bij ING. Als je de hypotheek liever wilt wijzigen of oversluiten, kun je nu al aan de slag.

Bénine Bijleveld

Verlengen, omzetten of oversluiten?

Een hypotheek heb je voor een behoorlijk aantal jaren afgesloten. Het kan daarom natuurlijk zo zijn dat jouw situatie veranderd is en je bijvoorbeeld je hypotheekvorm wilt veranderen. Of misschien ben je gelukkig met hoe het nu gaat en wil je jouw hypotheek bij ING verlengen. Hieronder worden wat voorbeelden doorgenomen en kun je lezen wat je opties zijn aan het einde van een rentevaste periode.

Hypotheek verlengen met ING

Binnen de looptijd van jouw hypotheek kun je kiezen voor rentevaste periodes, de lengte bepaal je ook zelf en kan tussen de 1 en 30 jaar liggen. Wanneer je huidige rentevaste periode afloopt, kun je dus kiezen om je hypotheek te verlengen bij ING met een nieuwe rentevaste periode. Als je geen keuze maakt, krijg je automatisch een nieuwe rente en rentevaste periode. Ook profiteer je in dit geval niet van de Actieve Betaalrekening Korting. Neem dus zeker een kijkje op Mijn ING om te kijken wat het meest gunstig is voor jou.

Hypotheek omzetten met ING

Als de rentevaste periode afloopt, kun je boetevrij aflossen zoveel als je wilt. Ook kun je ervoor kiezen om jouw aflossingsvrije hypotheek om te zetten bij ING in bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek, hier betaal je wel administratiekosten voor. Omzetten kan ook lonen omdat je een aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd moet hebben afgelost. Je kunt hier in 5 minuten berekenen of je in de problemen komt aan het einde van je looptijd.

Hypotheek oversluiten

Je mag nu boetevrij aflossen, waardoor je ook zonder boete kunt oversluiten naar een andere bank! Onderzoek daarom of je kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek. Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Dan kun je hieronder berekenen of oversluiten loont.

Hypotheek verlengen bij ING

Er is nogal wat te kiezen voor je aan het einde van een rentevaste periode. Of je nou de hypotheek gaat verlengen bij ING of je toch liever overstapt naar een andere bank met andere voorwaarden, de experts van Ikbenfrits geven je áltijd onafhankelijk advies. En ze staan te springen om je met jouw vraagstuk te helpen, laat ze anders weten wanneer ze je kunnen bellen?