Beleggingshypotheek oversluiten

Je wilt je beleggingshypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Verstandig, want dit soort hypotheken zijn eigenlijk helemaal niet meer zo voordelig om te hebben. Benieuwd wat jij kunt doen om je beleggingshypotheek over te sluiten? Lees dan verder!
stopwatch

3 min

calendar
11 november 2021
eye

10112

Hypotheek oversluiten berekenen

Beleggingshypotheek oversluiten: hoe doe je dat?

Je mag een beleggingshypotheek oversluiten naar een andere vorm. Bijvoorbeeld naar een annuïteitenhypotheek. Soms kun je 'm zelfs overzetten naar een aflossingsvrije hypotheek. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je gebruiken om je hypotheek af te lossen of om (deels) je oversluitboete te betalen. Meestal loopt het te besparen bedrag hoog op en weegt deze besparing op tegen de boete.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Besparen door oversluiten

De makkelijkste manier om te zien of je kunt besparen, is door de oversluittool in te vullen. Die berekent namelijk alles mee. Ook de eventuele boete. Zo weet je binnen no-time of het de moeite waard is om naar een andere bank te gaan, of een andere hypotheekvorm te kiezen. Ook goed om te weten: een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig bijna nooit meer verplicht bij een hypotheek. Aan beleggingshypotheken zit vaak een dure levensverzekering gekoppeld. De kans is dus groot dat je ook flink kunt besparen op de premies voor je verzekeringen.

Ingewikkeld?

Onze adviseurs hebben veel ervaring met het oversluiten van een beleggingshypotheek. In sommige gevallen is het nodig om eerst je hypotheekvorm om te zetten, dit kun je gewoon zelf doen. Daarna sluit de adviseur de hypotheek voor je over. Voordat je hier al in duikt, kun je een gratis hypotheekgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek kijkt een adviseur mee met jouw situatie en berekent welke opties voor jou het beste zijn. Dit kun je allemaal later terugzien in je persoonlijke dashboard. Zo vergeet je niets. Je kunt hieronder laten weten wanneer je een adviseur wilt spreken.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Oversluiten

5/07/2024

Kun je je hypotheek omzetten?

1/07/2024

Aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd. Wat nu?

10/01/2024

Aflossen als je huis onder water staat

12/10/2023

Fiscale gevolgen van het aflossen van je hypotheek

15/08/2023

Is het handig om een aflossingsvrije hypotheek over te sluiten?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.