Beleggingshypotheek oversluiten

Je wilt je beleggingshypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Dat is verstandig. Want dit soort hypotheken zijn eigenlijk nooit meer voordelig. Ik vertel je hoe oversluiten in zijn werk gaat.

Michiel Lensink

Beleggingshypotheek oversluiten: hoe doe je dat?

Je mag een beleggingshypotheek omzetten naar een andere vorm. Bijvoorbeeld naar een annuïteitenhypotheek. Soms kan je hem zelfs overzetten naar een aflossingsvrije hypotheek. Het geld dat je bespaart kun je gebruiken om je hypotheek af te lossen of je boete te betalen. Meestal kun je veel besparen. Maar hoe zit het dan met de boete? Meestal weegt de besparing op tegen deze boete.

Een beleggingshypotheek, dat is niet meer van deze tijd

Je adviseur vertelde je indertijd dat een beleggingshypotheek veel geld zou opleveren. Nu weet je dat het niet zo is. Bijna alle beleggingshypotheken die ik zie kosten meer dan dat ze opleveren. Het is tijd om er iets aan te doen. Bij Ikbenfrits zijn we bekend geworden doordat we er goed in zijn om uit te zoeken wanneer je met oversluiten veel geld kan besparen.

Besparen door oversluiten kan gunstiger zijn dan het lijkt

De makkelijkste manier om te zien of je kan besparen is door de oversluittool in te vullen. Die berekent namelijk alles mee. Ook de eventuele boete. Zo weet je binnen no time of naar een andere bank gaan de moeite waard is. Bij deze berekening hou ik nog geen rekening met de extra besparing die je hebt omdat je een beleggingshypotheek omzet. Dat komt er nog eens bovenop. Een win-winsituatie dus.

Is dat ingewikkeld, een beleggingshypotheek oversluiten?

Ik heb veel ervaring met het omzetten van een beleggingshypotheek. Eerst ga ik je hypotheekvorm omzetten. Dan komt er geld vrij. We overleggen van tevoren hoe we dat het beste kunnen inzetten. Daarna sluiten we de boel over. Ik begeleid je. Stap voor stap. Zullen we?