Beleggingshypotheek oversluiten

Je wilt je beleggingshypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm. Verstandig, want dit soort hypotheken zijn eigenlijk niet meer zo voordelig om te hebben. Benieuwd naar de details? Let’s go!

Michiel Lensink

Beleggingshypotheek oversluiten: hoe doe je dat?

Je mag een beleggingshypotheek oversluiten naar een andere vorm. Bijvoorbeeld naar een annuïteitenhypotheek. Soms kun je zelfs overzetten naar een aflossingsvrije hypotheek. Het geld dat je bespaart, kun je gebruiken om je hypotheek af te lossen of je boete te betalen. Meestal loopt het te besparen bedrag hoog op en weegt deze besparing op tegen de boete.

Besparen door oversluiten

De makkelijkste manier om te zien of je kunt besparen is door de oversluittool in te vullen. Die berekent namelijk alles mee. Ook de eventuele boete. Zo weet je binnen no time of naar een andere bank gaan de moeite waard is. Bij deze berekening wordt nog geen rekening gehouden met de extra besparing die je hebt omdat je een beleggingshypotheek gaat oversluiten. Dat komt er nog eens bovenop. Een win-winsituatie dus.

Ingewikkeld?

De adviseurs van Ikbenfrits hebben veel ervaring met het oversluiten van een beleggingshypotheek. Eerst zetten zij de hypotheekvorm om. Dan komt er geld vrij. De adviseurs gaan eerst met jou overleggen hoe dat geld het beste kan worden ingezet. Daarna sluiten ze de boel over. De adviseurs begeleiden je. Stap voor stap. Ben je klaar voor het oversluiten van je beleggingshypotheek? Laat je telefoonnummer achter en voor je ’t weet heb je een adviseur aan de telefoon. Tot snel!