Geld besparen? Dat kan met mijn 4 bespaartips

Elke maand geven we veel geld uit aan de vaste lasten. Wil je geld besparen op je vaste lasten? Dat kan met mijn 4 bespaartips!

Angelina Kemper

4 bespaartips voor het verlagen van je hypotheeklasten

Heb je al een tijdje een koophuis? Dan waarschijnlijk geld besparen op je maandelijkse hypotheeklasten. Bijvoorbeeld door het oversluiten van je hypotheek of het aanpassen van jouw risicoklasse.

Tip 1: Hypotheek oversluiten

De rentes zijn momenteel erg laag. Door over te stappen naar een andere bank kun jij ook profiteren van die lage rente. Meer dan 50% van de mensen kan flink besparen. Gemiddeld besparen oversluiters €1.300 per jaar!

Oversluiten brengt wel kosten met zich mee, zoals een boeterente. Goed nieuws! Vaak kun je die boete meefinancieren. Via mijn online tool kun je berekenen of oversluiten voordelig voor jou is. Kun je besparen? Plan dan gratis een bel-afspraak in, dan ga ik het voor je regelen.

Tip 2: Risicoklasse verlagen

Als je geld leent van de bank dan betaal je daarvoor elke maand rente. Hoe hoger het risico voor de bank, hoe hoger de rente die jij moet betalen. Maar, nu de huizenprijzen enorm zijn gestegen, is de kans groot dat de bank minder risico loopt. Sommige banken passen dit automatisch aan, maar bij heel veel banken moet je hier zelf achteraan!

Heb je een hypotheek zonder NHG, heb je pas geleden afgelost of is de waarde van je woning gestegen? Dan is de kans groot dat je met deze tip heel veel geld kan besparen.

Tip 3: Extra aflossen op je hypotheek

De spaarrente is historisch laag en de hypotheekrenteaftrek wordt steeds minder. Heb je een leuk spaarcentje en kun je dit missen? Dan kan het voordelig zijn om een deel van je hypotheek af te lossen. Zo kun je je vaste lasten behoorlijk verlagen.

Tip 4: Energiebesparende maatregelen

Is jouw huis nog niet geïsoleerd en heb je nog geen zonnepanelen? Dan kun je mogelijk veel energie besparen door dit wel te doen. Nog een extra voordeel: je huis wordt hierdoor ook veel meer waard.

Goed nieuws! Vaak kun je jouw hypotheek verhogen om dit te realiseren. Door de lage hypotheekrente op dit moment blijft het voordeel vaak nog enorm. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een gratis bel-afspraak bij mij in.