Wat is een verhuisregeling voor je hypotheek?

Ga je binnenkort verhuizen maar heb je nog een voordelige rente bij je huidige hypotheek? Dan wil je die natuurlijk meenemen! In sommige gevallen kun je dan gebruik maken van een verhuisregeling voor je hypotheek. Benieuwd hoe dat werkt?
stopwatch

3 min

calendar
21 december 2022
eye

6303

null
Bereken direct wat jij kunt lenen

Je hypotheek meenemen naar je nieuwe huis?

Met een verhuisregeling kun je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis. Je houdt hierbij dezelfde rente die je had toen je jouw hypotheek afsloot. Dit kan een hoop geld schelen als je jouw huis kocht toen de rentes heel laag stonden! Heb je verhuisplannen? Met onze rekentool bereken je jouw nieuwe hypotheek, ook als je je huidige hypotheek wilt meenemen.

Maximale hypotheek berekenen

Waarom zou je een oude hypotheek meenemen?

Er zijn een hoop redenen om je oude hypotheek mee te nemen wanneer je verhuist. Ten eerste blijft de rente van je hypotheek even hoog, dit blijft gelden tot het einde van je rentevaste periode. Ook kun je vaak lopende polissen en rekeningen meenemen. Als je dus nog een hypotheek hebt met een hypotheekrente van 2 procent, dan kan dit dus hartstikke voordelig zijn.

Mag ik mijn hypotheek meenemen?

Elke hypotheek is anders, en alle hypotheken hebben verschillende voorwaarden. Niet elke hypotheek heeft dan ook een verhuisregeling. Ben je benieuwd of jouw hypotheek een verhuisregeling heeft? Plan dan gratis een afspraak in met één van onze hypotheekadviseurs. Wij zoeken gratis voor je uit wat verstandig is om te doen, meeverhuizen of een hele nieuwe hypotheek. Wij geven inzicht, jij maakt de keuzes!

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Michiel heeft na zijn studie in Delft verschillende bedrijven opgericht op het gebied van waterzuivering en energie. Daarnaast is hij actief geweest bij het begeleiden van jonge ondernemers, onder.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

18/05/2023

Hypotheek zonder vast contract, welke opties zijn er?

24/04/2023

De 'hybride hypotheek', wat betekent dat?

17/04/2023

Een lagere hypotheek door je private leaseauto

12/04/2023

Kan ik structureel overwerk meenemen als inkomen voor de hypotheek?

11/04/2023

Hypotheek en onregelmatigheidstoeslag, hoe zit dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.