Wat is een verhuisregeling voor je hypotheek?

Ga je binnenkort verhuizen maar heb je nog een voordelige rente bij je huidige hypotheek? Dan wil je die natuurlijk meenemen! In sommige gevallen kun je dan gebruik maken van een verhuisregeling voor je hypotheek. Benieuwd hoe dat werkt?
stopwatch

3 min

calendar
21 december 2022
eye

6303

Bereken direct wat jij kunt lenen

Je hypotheek meeverhuizen naar je nieuwe huis?

Met een verhuisregeling kun je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis. Je houdt hierbij dezelfde rente die je had toen je jouw hypotheek afsloot. Dit kan een hoop geld schelen als je jouw huis kocht toen de rentes heel laag stonden! Heb je verhuisplannen? Met onze rekentool bereken je jouw nieuwe hypotheek, ook als je je huidige hypotheek wilt meenemen.

Maximale hypotheek berekenen

Hoe zit het met de verhuisregeling bij mijn bank?

Als je nu een rente hebt van bijvoorbeeld twee procent dan wil je natuurlijk jouw rente behouden als je gaat verhuizen. Of dit kan hangt af van de voorwaarden van je huidige hypotheek. Elke hypotheek is anders, en alle hypotheken hebben verschillende voorwaarden. Niet elke hypotheek heeft dan ook een verhuisregeling. Ben je benieuwd of jouw hypotheek een verhuisregeling heeft? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt! 

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

24/11/2023

Een hypotheek afsluiten in 6 stappen

17/11/2023

Welke rentevaste periode kies je?

17/11/2023

Looptijd hypotheek: alles wat je moet weten

17/11/2023

Notariskosten hypotheek, dit ben je ongeveer kwijt aan de notaris

16/11/2023

Je maximale hypotheek wanneer je creditcard is geregistreerd bij het BKR

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.