Vaste prijzen, zonder verrassingen

Traditioneel hypotheekadvies kost gemiddeld zo’n 2.500 tot 3.000 euro… Door mijn handige werkwijze en software ben ik al snel meer dan 500 euro voordeliger en krijg ik een beoordeling van een 8,8 van mijn klanten.

ikbenfrits-kosten-hypotheekadvies-starter

Je gaat je eerste huis kopen.

1.550*

ikbenfrits-kosten-hypotheekadvies-oversluiter

Je gaat je volgende woning kopen of je wil je hypotheek oversluiten of verhogen.

1.950*

ikbenfrits-kosten-hypotheekadvies-ondernemer

Je bent ondernemer.

2.100*

* Soms kost het hypotheekadvies meer tijd, omdat je bijvoorbeeld meerdere ondernemingen hebt of gaat scheiden. In dat geval betaal je 1 keer 700 euro extra. Dit geldt voor deze situaties.

Voor alle situaties geldt:

 • Alle gesprekken zijn gratis. Je betaalt pas als ik een hypotheek voor je aanvraag bij een bank.
 • In het advies vergelijken we altijd meer dan 30 banken.
 • Je mag onbeperkt bellen en e-mailen met mijn team! Er zit geen limiet op.
 • Mijn team neemt al het werk uit handen. Het enige wat we van je nodig hebben is wat documenten.
 • Heb je ook een overlijdensrisicoverzekering nodig? Dan sluit ik deze gratis voor je af.

Hypotheekadvies in een modern jasje

Door middel van een online interactief dashboard praat je samen met één van mijn adviseurs door een aantal overzichten heen. Helemaal online en telefonisch. En, het eerste gesprek is altijd gratis! Starters, verhuizers en oversluiters voor iedereen heb ik een op maat gemaakt dashboard.

Zo ziet de de FritsAnalyse er voor een oversluiter uit. Veel grafiekjes en cijfers dus! De adviseur legt je uit wat ze precies betekenen.

Grote verschillen in de kosten voor hypotheekadvies

De kosten voor hypotheekadvies verschillen enorm per adviseur. Ik heb een uitgebreide vergelijking gemaakt van de hypotheekadvies kosten.

Vragen over prijzen en kosten hypotheekadvies die ik vaak krijg

Soms kost ons hypotheekadvies meer tijd, omdat voor jouw situatie bijvoorbeeld meer documenten, handelingen of uitleg nodig is richting de bank. Als 1 of meer van de volgende situaties voor jou gelden, betaal je ons 700 euro extra.

 • Je hebt meer dan 1 onderneming en hebt geen inkomensverklaring van bijvoorbeeld Raadhuys.
 • Je gaat scheiden waarbij een ontslag van de hoofdelijk aansprakelijkheid nodig is.
 • Je persoonsgeboden budget (PGB) wordt als inkomen gebruikt voor de hypotheekaanvraag.
 • Je hebt huurinkomsten en wilt deze gebruiken voor de hypotheekaanvraag.
 • Je ontvangt inkomsten in een andere valuta dan de Euro.
 • Je hebt een kavel gekocht en gaat hierop bouwen in eigen beheer.
 • Je (nieuwe) huis heeft naast de woonbestemming nog een agrarische bestemming of bedrijfsbestemming. Of het gaat om een recreatiewoning.
 • Je nieuwe huis wordt (deels) verhuurd of je wilt je huidige woning aanhouden voor de verhuur. Hieronder valt ook Airbnb.

Aan de expertise en kennis van mijn adviseurs ligt het niet, maar op onderstaande situaties is mijn dienstverlening en software (nog) niet ingericht. Daarom kan ik je niet verder helpen.

Als je een hypotheek af- of oversluit dan zijn de advies- en bemiddelingskosten fiscaal aftrekbaar. Als je hypotheek lager is dan 100% van de woningwaarde, dan heb je vaak ook de mogelijkheid om de kosten voor het afsluiten van een hypotheek mee te financieren in je nieuwe hypotheek.

Lees meer over de advies- en bemiddelingskosten

Als je je hypotheek afsluit of oversluit via mij, dan kan ik de taxateur voor je regelen. Ik werk samen met Fitrex en Maatwerk.nl en een taxatie kost via mij 425 euro.

Lees meer over de taxatie

Als je je hypotheek afsluit of oversluit via mij, dan kan ik de notaris voor je regelen. Ik werk samen met Nationale Notaris. De tarieven kun je opvragen via je hypotheekadviseur.

Lees meer over de notaris

Ik geef 100% onafhankelijk advies. Dat levert je geld op ten opzichte van adviseurs die dure verzekeringen mee-verkopen of gewoon minder kennis van zaken  hebben. De kosten voor hypotheekadvies zijn bij mij ongeveer de helft goedkoper dan bij bijvoorbeeld de Hypotheker. De kosten voor het afsluiten van een hypotheek verschillen enorm per adviseur. Je kunt de kosten hypotheekadvies hier vergelijken.

Lees meer over waarom ik goedkoper ben dan de Hypotheker

Bij mij krijg jij de beste hypotheek. Beloofd.