Ikbenfrits op TV in de uitzending van Radar!

Ikbenfrits op tv bij Radar

Ikbenfrits op tv!

Op 21 maart 2016 was ikbenfrits op TV te zien in de uitzending van het consumentenprogramma Radar (AVROTROS). De uitzending werd door 1.807.000 mensen bekeken.

Waarom was ikbenfrits op tv te zien?

In de uitzending van Radar ging het over het oversluiten van je hypotheek en ikbenfrits werd als expert op dat onderwerp geïnterviewd. Oversluiten zou voor veel mensen een besparing opleveren, maar helaas kunnen veel mensen niet oversluiten om te profiteren van de lage rente. De rente is nu namelijk historisch laag. Om toch te kunnen profiteren van de lage rente bieden banken rentemiddeling aan. Dit lijkt heel voordelig op de korte termijn, je maandlast gaat direct omlaag. Vanwege vele trucjes die banken gebruiken om de middelrente op te krikken, ben je op lange termijn veel duurder uit.
Er is echter toch een manier om te kunnen profiteren van de lage rente nu én op lange termijn. Dat kun je doen door je hypotheek over te sluiten. Dan kun direct genieten van de lage rente en betaal je vaak honderden euro’s per maand minder dan je nu doet. Jammergenoeg is oversluiten voor mensen in een financieel moeilijke situatie vaak niet mogelijk. Mensen met een te laag inkomen of een huis dat onder water staat, komen niet in aanmerking om over te sluiten en daarmee te besparen. Er zijn dus mensen in Nederland die te weinig verdienen om minder te betalen voor hun hypotheek, belachelijk toch?

Dat is de samenvatting van het item van Radar. Wil je het hele item terugzien? Dat kan hier.

De tweets #radartv @ikbenfrits.nl

De reacties die op social media volgden, waren niet erg vleiend over de banken.

 

Gelukkig reageerden mensen ook blij op twitter met bijvoorbeeld het werk dat ikbenfrits doet.

Ikbenfrits op tv bij Radar tweet goed bezig

Ikbenfrits op tv bij Radar tweet: goed en duidelijk

Ikbenfrits op TV bij Radar tweet top man

 

En nu?

Radar zet zich in voor de consument en doordat ikbenfrits dat ook doet, hadden wij elkaar gevonden. Ikbenfrits wil zoveel mogelijk mensen helpen met besparen door over te sluiten. Helaas wordt dat echter niet altijd mogelijk gemaakt. Door deze uitzending van Radar hoopt ikbenfrits dat er wat gaat veranderen. Banken zullen hopelijk vaker hun eigen gedragscode toepassen om mensen te accepteren die kunnen besparen, maar niet aan de eisen voldoen.

In de uitzending werd ook rentemiddeling besproken en dat het niet voordelig is. Een uitgebreide berekening daarover kun je lezen in onze blogs: deel 1 & deel 2.

 

Awisa Shamshiri

Awisa Shamshiri

Awisa Shamshiri, part-time cabaretier, houdt zich bezig met online marketing van Ikbenfrits.