Waarom je bij grote adviesketens 2 keer teveel betaalt. Jazeker!

Bij Hypotheekshop, Hypotheek Visie, Van Bruggen Adviesgroep, FDC, Huis en Hypotheek en de Hypotheker betaal je rond de 3.000 euro om een hypotheek af te sluiten. Dat is bijna 2 keer zoveel als bij mij. Maar waarom zijn ze nou toch zo duur? En hoe zorg ik voor die besparing?

Angelina Kemper

Hypotheekshop, Hypotheek Visie, Van Bruggen Adviesgroep, FDC, Huis en Hypotheek en de Hypotheker 2 keer duurder, maar waarom?

Bij bijvoorbeeld De Hypotheker betaal je rond de 3.000 euro om een hypotheek af te sluiten. Dit bedrag is verdeeld in hypotheekadvies en bemiddeling. Bij Ikbenfrits betaal je voor hetzelfde 1.500 euro als je voor het eerst een huis gaat kopen, 1.700 euro als je gaat oversluiten of een volgend huis gaat kopen en 1.950 als je ondernemer bent. Waarom betaal je bij hun nou eigenlijk 2 keer zoveel? Ik geef je de 4 redenen waarom het daar zo duur is.

1. Je betaalt voor het kantoor

Bij grote adviesketens, zoals Hypotheekshop, Hypotheek Visie, Van Bruggen Adviesgroep, FDC, Huis en Hypotheek en de Hypotheker, moet je voor afspraken langskomen in een van de kantoren. Zulke kantoren moeten natuurlijk gehuurd worden en daar betaal jij aan mee. Bij Ikbenfrits werken we ook vanuit een kantoor. Maar we regelen alles wat met jouw hypotheek te maken gewoon online en telefonisch. Dus hoeven we de huur van ons pand niet aan je door te berekenen. Regel jij de hypotheek vanuit je luie stoel. Wel zo makkelijk toch?

2. Alleen het eerste gesprek is gratis

Vol trots melden zij op hun site dat het intakegesprek voor hun rekening is. Best sympathiek denk je dan. Bij Ikbenfrits betaal je pas voor het eerst als je een hypotheekofferte hebt ontvangen. En daarna als je de hypotheek ook echt hebt afgesloten. No cure no pay heet dit. Bij anderen zetten ze vanaf je tweede gesprek gewoon de stopwatch aan. Zit je dan met je gratis kop koffie bij binnenkomst.

3. Ingewikkelde situatie = hogere rekening

De prijzen op de website van de hypotheekketens zijn zoals ze zelf zeggen richtlijnen. Moet je nagaan. Die 3.000 euro is dus niet eens het maximum. Is jouw situatie wat complex? Dan kost je meer tijd en tijd is geld. En dat berekenen ze aan jou door. Net als de huur van hun dure kantoor. Ikbenfrits is opgericht door mensen die juist houden van het oplossen van problemen. We zoeken het voor je uit en leggen het daarna aan jou uit. Zodat je het zelf ook snapt. En daarvoor brengen we je geen extra kosten in rekening. Logisch toch?

4. Ze komen uit een andere tijd

Dit klinkt misschien raar. Maar het gros van de adviseurs bij Hypotheekshop, Hypotheek Visie, Van Bruggen Adviesgroep, FDC, Huis en Hypotheek en de Hypotheker komt uit een tijd waar provisies verdienen op het afsluiten van hypotheken nog mocht. Een bemiddelingsvergoeding werd het ook wel genoemd. Die kon tot wel 2,5% zijn van de hoogte van de hypotheek. Als je een hypotheek voor 300.000 euro afsloot dan is dat 7.500 euro bemiddelingsvergoeding. Misschien begrijp je nu waarom De Hypotheker 3.000 euro dus nog mee vindt vallen.

Ikbenfrits geeft modern hypotheekadvies

Bij Ikbenfrits automatiseren we een groot deel van de processen. Met slimme rekentools. Hierdoor wordt er veel tijd bespaard. Daarnaast werken we met een online Dashboard. Zo heb je altijd een handig overzicht. Misschien begrijp je nu waarom wij het normaal vinden om 2 keer zo voordelig te zijn dan bijvoorbeeld De Hypotheker. Jazeker!

Meer weten over Ikbenfrits?

Heb ik je geprikkeld om verder te lezen over Ikbenfrits? Goed zo! Lees mijn artikel over zaken waar je op moet letten voor je hypotheekadviseur kiest. Dan kun je zelf de vergelijking maken. Ik heb er namelijk vertrouwen in dat je mij kiest. Wil je direct kennismaken met mijn adviseurs? Plan dan gratis een bel-afspraak in.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren