Badkamer financieren met een hypotheek: kan dat?

Tijd voor een nieuwe badkamer. Je hebt je oog misschien al laten vallen op een gietvloer met vloerverwarming of uit-Bali-overgevlogen-wastafels. In je hoofd kun je al niet meer zonder. Dat hoeft ook niet. Want als je dit bedrag niet hebt, kun je overwegen je hypotheek te verhogen om je badkamer te financieren.

Benine Bijleveld

Lenen, krediet of je hypotheek verhogen en zo je badkamer financieren?

Er zijn meerdere manieren om de financiering voor je badkamer te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, dit is vooral interessant als het gaat om een bedrag onder de 10.000 euro. Je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Hier ligt alleen de rente tussen de 7 en 10 procent en daarom is het vaak niet interessant. Tot slot kun je ervoor kiezen om je hypotheek te verhogen. Dit is vooral relevant als het gaat om een bedrag boven de 10.000 euro.

Lees meer over het verhogen van je hypotheek

Kun je de kosten en rente van de financiering ook aftrekken?

Vaak wel! Als je met het geld je huis wilt verbeteren, dan zijn je eenmalige kosten en rente aftrekbaar. Er komt wel een maar: het geldt niet voor aflossingsvrije leningen of hypotheken en een doorlopend krediet. In deze gevallen kun je de rente dus niet aftrekken. Helaas. Misschien is het in dit geval dus handiger om je hypotheek over te sluiten en kun je zo je badkamer financieren én de rente aftrekken.

Hulp nodig met je badkamer financieren?

Heb je nog vragen over het financieren van je badkamer met een hypotheek? Dat is geen enkel probleem, in dit geval kun je gratis een eerste gesprek inplannen met de experts van Ikbenfrits. Zij leggen je het graag uit en misschien kun je zelfs nog een ideetje lospeuteren voor een mooi ontwerp voor je badkamer.