Kan ik structureel overwerk meenemen als inkomen voor de hypotheek?

Ben jij de vaste invaller binnen het bedrijf en werk je daardoor structureel over? In sommige gevallen mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheek.

Angelina Kemper

Wat zijn de voorwaarden om structureel overwerk mee te mogen tellen voor de hypotheek?

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, dan mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheekaanvraag. Zo kun je meer lenen.

  • Je werkt structureel over.
  • Het matcht met je functie.
  • Het matcht met je dienstverband.

Hoe toon ik aan dat ik structureel overwerk?

Banken willen natuurlijk bewijs dat je daadwerkelijk structureel overwerkt en hiervoor een vergoeding ontvangt. Dit kan aan de hand van de volgende documenten. Per bank kan overigens verschillen welk document ze bij je opvragen.

Hoeveel van de overwerkvergoeding mag ik meetellen voor de hypotheek?

De meeste banken gaan uit van de regels die NHG hanteert. Zij stellen dat je de provisie van de afgelopen 12 maanden mag meetellen. Uiteraard alleen als je voldoet aan de voorwaarden die hierboven staan uitgelegd. Er zijn echter een aantal banken die strenger zijn! Dit zijn onder andere: Aegon, Merius, Munt Hypotheken, Obvion, Reaal, Syntrus Achmea, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken en Vista Hypotheken.

Hypotheek met structureel overwerk aanvragen?

De hypotheekadviseurs van Ikbenfrits zijn expert op dit gebied en doen dagelijks niets anders. Tip! Vraag altijd een werkgeversverklaring op met daarop je overwerkvergoeding, voordat je in gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Eerst zelf rekenen? Met de rekentool van Ikbenfrits bereken je snel wat je kunt lenen.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren