Kan ik structureel overwerk meenemen als inkomen voor de hypotheek?

Ben jij de vaste invaller binnen het bedrijf en werk je daardoor structureel over? In sommige gevallen mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheek.
stopwatch

3 min

calendar
12 april 2023
eye

2819

Wat zijn de voorwaarden om structureel overwerk mee te mogen tellen voor de hypotheek?

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, dan mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheekaanvraag. Zo kun je meer lenen.

  • Je werkt structureel over.
  • Het matcht met je functie.
  • Het matcht met je dienstverband.

Hoe toon ik aan dat ik structureel overwerk?

Banken willen natuurlijk bewijs dat je daadwerkelijk structureel overwerkt en hiervoor wordt betaald. Dit kan aan de hand van de volgende documenten. Per bank kan het trouwens verschillen welk document ze willen hebben.

Hoeveel van de overwerkvergoeding mag ik meetellen voor de hypotheek?

De meeste banken gaan uit van de regels die NHG hanteert. Zij zeggen dat je de provisie van de afgelopen twaalf maanden mag meetellen. Uiteraard alleen als je voldoet aan de voorwaarden die hierboven staan uitgelegd. Er zijn een paar banken die strenger zijn! Dit zijn onder andere: Aegon, Merius, Munt Hypotheken, Obvion, Reaal, Syntrus Achmea, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken en Vista Hypotheken.

Bron:

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hypotheek met structureel overwerk aanvragen?

Onze hypotheekadviseurs zijn experts op dit gebied en doen dagelijks niets anders. Tip! Vraag altijd een werkgeversverklaring op met daarop je overwerkvergoeding, voordat je in gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Eerst zelf rekenen? Onze rekentool berekent snel wat je kunt lenen.

Maximale hypotheek berekenen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Angelina van Scheppingen - Kemper

Angelina heeft tijdens en na haar studie voor de online bank Knab gewerkt. Als Product Owner Customer Engagement was zij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Het behalen van een hoge NPS score.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Wat is een vastgoed hypotheek?

Hypotheek voor huis in het buitenland

19/02/2024

Wat is een seniorenhypotheek?

19/02/2024

Wat is een zakelijke hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.