Kan ik structureel overwerk meenemen als inkomen voor de hypotheek?

14 september 2020 2927x

Ben jij de vaste invaller binnen het bedrijf en werk je daardoor structureel over? In sommige gevallen mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheek.

Angelina Kemper

Wat zijn de voorwaarden om structureel overwerk mee te mogen tellen voor de hypotheek?

Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, dan mag je structureel overwerk meenemen in je hypotheekaanvraag. Zo kun je meer lenen.

  • Je werkt structureel over.
  • Het matcht met je functie.
  • Het matcht met je dienstverband.

Hoe toon ik aan dat ik structureel overwerk?

Banken willen natuurlijk bewijs dat je daadwerkelijk structureel overwerkt en hiervoor wordt betaald. Dit kan aan de hand van de volgende documenten. Per bank kan het trouwens verschillen welke document ze willen hebben.

Hoeveel van de overwerkvergoeding mag ik meetellen voor de hypotheek?

De meeste banken gaan uit van de regels die NHG hanteert. Zij zeggen dat je de provisie van de afgelopen 12 maanden mag meetellen. Uiteraard alleen als je voldoet aan de voorwaarden die hierboven staan uitgelegd. Er zijn een paar banken die strenger zijn! Dit zijn onder andere: Aegon, Merius, Munt Hypotheken, Obvion, Reaal, Syntrus Achmea, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken en Vista Hypotheken.

Hypotheek met structureel overwerk aanvragen?

Onze hypotheekadviseurs zijn expert op dit gebied en doen dagelijks niets anders. Tip! Vraag altijd een werkgeversverklaring op met daarop je overwerkvergoeding, voordat je in gesprek gaat met een hypotheekadviseur. Eerst zelf rekenen? Onze rekentool berekent snel wat je kunt lenen.