Kavel kopen? 3 tips om je op weg te helpen

Een eigen huis bouwen geeft een bijzonder gevoel! Je gaat een kavel kopen, ook wel bouwgrond genoemd. Je snapt inmiddels wel dat dit anders werkt dan een bestaand huis kopen. Hierbij drie tips om je op weg te helpen.
stopwatch

3 min

calendar
4 juli 2023
eye

179

1. Eerst je kavel reserveren, dan kopen

Als je de perfecte plek voor jouw toekomstige huis hebt gevonden, probeer dan eerst de kavel te reserveren. Je krijgt daardoor extra tijd om na te denken, dingen uit te zoeken en te regelen. Handig om bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan een architect én om uit te zoeken welke eisen de gemeente stelt aan je nieuwe stulpje. Je kunt dit vinden in het bestemmingsplan. Benieuwd wat het kost om een huis te bouwen? Neem dan eens een kijkje bij dit artikel.

2. Ontbindende voorwaarden

Na je opties te hebben overwogen, weet je het zeker! Dit is dé locatie. Tijd om het koopcontract te tekenen voor de kavel. In deze fase ben je meestal nog niet zo ver dat alle offertes van de aannemer en vergunningen van de gemeente al binnen zijn. Daarom is het slim om ontbindende voorwaarden op te nemen in het koopcontract. Als bijvoorbeeld je financiering niet rondkomt, de vergunning niet wordt gegeven of het vinden van een aannemer mislukt, kun je het koopcontract gratis laten ontbinden.

3. Je plannen bespreken met een hypotheekadviseur

Wanneer je een kavel gaat kopen, heb je waarschijnlijk een architect nodig. Hij of zij wilt natuurlijk weten wat je budget is. Bespreek daarom vooraf je plannen met een van onze hypotheekadviseurs. Zij rekenen tijdens een gratis hypotheekgesprek precies voor je uit wat er mogelijk is en hoeveel financiële ruimte je hebt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wil je met ons je ideeën bespreken? Dan kun je hieronder een gesprek inplannen.

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Angelina van Scheppingen - Kemper

Angelina heeft tijdens en na haar studie voor de online bank Knab gewerkt. Als Product Owner Customer Engagement was zij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Het behalen van een hoge NPS score.. Lees verder

Meer lezen over Nieuwbouw

10/01/2024

Kosten nieuwbouwhuis, waar moet je allemaal rekening mee houden?

10/01/2024

Dubbele lasten nieuwbouw, hoe hou je de kosten beperkt?

17/08/2023

Bouwrente aftrekbaar van de belasting, of niet?

10/07/2023

Hoeveel kost het om zelf een huis te bouwen?

6/07/2023

Zelf een huis bouwen? Een stappenplan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.