Hypotheek oversluiten zonder boete

Je hypotheek oversluiten kan handig zijn, bijvoorbeeld om je maandlasten te verlagen. Een belangrijke overweging bij het oversluiten is het vermijden van de boeterente. Gelukkig zijn er situaties waarin je je hypotheek kunt oversluiten zonder dat je een boete hoeft te betalen. In dit artikel leggen we uit wanneer en hoe dit kan.
stopwatch

3 min

calendar
7 juni 2023
eye

14553

Bereken direct of jij kunt oversluiten

Wanneer kun je je hypotheek oversluiten zonder boete?

In sommige gevallen is het mogelijk om je hypotheek zonder boete over te sluiten. Vaak kan je dit doen wanneer de rentevaste periode is afgelopen. Meestal laat je bank je enkele maanden voor het einde weten dat je je hypotheek kunt veranderen zonder extra kosten. Dit kan gunstig zijn als de rente lager is dan wat je nu betaalt.

Hypotheek oversluiten berekenen

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete als de rente nu hoog is?

Het is mogelijk interessant om je hypotheek zonder boete over te sluiten, ook als de marktrente inmiddels hoger is. Je huidige hypotheekrente kan namelijk nog steeds hoger zijn dan de huidige marktrente. In dit geval kan het goedkoper zijn om je hypotheek te veranderen naar een bank met een lagere rente. Het is slim om advies te vragen aan een hypotheekadviseur die je kan helpen bij het bepalen van de meest voordelige optie voor jouw situatie.

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete aan het einde van de rentevaste periode?

Ja, meestal kan je aan het einde van de rentevaste periode zonder extra kosten overstappen naar een nieuwe rentevaste periode of naar een andere geldverstrekker. Dit kan je veel geld besparen. Het is belangrijk om dit op tijd te onderzoeken.

Advies over een hypotheek oversluiten zonder boete

Het oversluiten van je hypotheek zonder boete kan moeilijk zijn. De adviseurs van Frits kunnen je helpen! Ze kijken naar jouw situatie en bedenken samen met jou wat het beste is. Plan een gratis hypotheekgesprek.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Oversluiten

5/07/2024

Kun je je hypotheek omzetten?

1/07/2024

Aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd. Wat nu?

10/01/2024

Aflossen als je huis onder water staat

12/10/2023

Fiscale gevolgen van het aflossen van je hypotheek

15/08/2023

Is het handig om een aflossingsvrije hypotheek over te sluiten?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.