Maximale hypotheek berekenen

Wil je weten hoeveel je in 2022 kunt lenen aan hypotheek? Door hieronder je gegevens in te vullen, kun je zelf online berekenen wat je maximale hypotheek is. Binnen 5 minuten heb je ‘t antwoord.

Rekentool aan het laden...

Maximale hypotheek 2022

Onze hypotheek calculator geeft op basis van je inkomen een indicatie van wat je maximaal kunt lenen in 2022. Volgens de overheid mag dit niet meer zijn dan 100% van de woningwaarde. Naast je hypotheek zul je daarom ook eigen geld nodig hebben voor de aankoopkosten. Handig om te weten: je kunt extra lenen als je je woning gaat verduurzamen.

Heb je al een huis?

Als je al een huis hebt en een volgend huis wilt kopen, kun je in de tool aangeven wat je verwacht wat de verkoopprijs zal zijn. Eventuele overwaarde wordt meegenomen in de berekening. Moet het oude huis nog verkocht worden? Dan kan de bank je een overbruggingskrediet geven, waarmee je het nieuwe huis kunt betalen. Dit wordt ook meegenomen in de berekening.

Maandlasten hypotheek berekenen

Wanneer je de tool hebt ingevuld, krijg je een berekening te zien met wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen. De tool vergelijkt hiervoor rentes van banken zoals ING, Rabobank, ABN AMRO en vele anderen, zodat met de meest gunstige rente wordt gerekend. Ook zie je wat je maandlasten worden, zowel bruto als netto.

Biedcertificaat

Als je eenmaal weet wat je kunt lenen, kun je met meer zekerheid bieden op een huis. Voor extra zekerheid kunnen onze adviseurs je ook helpen met een biedcertificaat. Dit is een certificaat waarin Frits verklaart tot welk bedrag je een huis kunt kopen. Dit geeft makelaars extra zekerheid en daarmee heb je een streepje voor op de concurrentie.

Veelgestelde vragen over het berekenen van je maximale hypotheek

 • Hoe wordt de hypotheekberekening gemaakt?

 • Welke hypotheekvormen zijn er?

 • Kan ik mijn hypotheek berekenen met overwaarde?

 • Studieschuld meenemen in mijn hypotheekberekening?

 • Wat is de invloed van een creditcard op mijn maximale hypotheek?

 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig bij een hypotheek?

 • Kan ik mijn maximale hypotheek inclusief overbruggingshypotheek berekenen?

Wat zijn je ervaringen met ons?

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.
8,0
 • gesprek niet mogelijk ivm verbindingsproblemen en andere perikelen

  rob van loenhout uit prinsenbeek, 21-07-2022

  had een afspraak voor een gesprek om 13: 15. er melde zich niemand dus telefoon nummer gebeld. Adviseur had geen internet en had mij al willen bellen. (waarom doet ze dit dan niet??) Melde dat ze ergens ander heen ging waar wel internet was. Vervolgens belde ze terug maar was niet te verstaan. Volgens haar kwan dit door KPN problemen. Toen ik vervolgens vermelde dat dit niet voor mij echt niet zo ging werken werd er met geagiteerd stemmetje vermeld dat ik maar begrip moest hebben voor KPN problemen.

  Wel..als je bussiness runt via internet en video bellen dan zou ik maar zorgen dat je ergens gaat zitten waar je fatsoenlijk bereik hebt en mijn advies is om (potentiele) klanten fatsoenlijk te woord te staan.

  Tevens is het in mijn wereld zo dat als je afspraak hebt om kwart over en lukt niet dan bel je even... maar gaat maar om een hypotheek dus waar maak ik me druk over?

  Voor mij deze toko dus niet.

  Beste Rob,

  Dank je wel voor het achterlaten van je review. Wat vervelend dat dit proces zo is verlopen, onze excuses hiervoor. Onze adviseur had op dat moment inderdaad wat internetproblemen en helaas kwam onze email niet bij je aan omdat je mailadres geblokkeerd was. We zullen er extra scherp op blijven dat dit goed verloopt en op tijd laten weten mocht de afspraak vertraging oplopen.

  Groet,

  Jan-Willem van Frits.

 • Idiote berekening

  Ton uit WORMER, 26-05-2022

  Voor een aankoop van 400k en verkoop van 375k is geen hypotheek van 706k nodig. 3 Varianten berekend: 3 maal idioot

  Beste Ton,

  Dank je wel voor het achterlaten van je review. Ik wil je graag helpen. Hopelijk wil je reageren op mijn contact verzoek, zodat we samen even kunnen kijken naar je berekening(en).

  Groet,

  Angelina van Frits.

 • Piet zou Frits aanbevelen

  Makkelijk in te vullen

  Piet uit Rotterdam, 21-05-2022

  Kost weinig moeite om snel een berekening te krijgen.

 • Dirk zou Frits aanbevelen

  Geweldig

  Dirk uit Amsterdam , 19-05-2022

  Makkelijk

 • Nik zou Frits aanbevelen

  Snel antwoord in mogelijkheden

  Nik uit Lelystad , 14-05-2022

  Prettige website die goed vraagt naar de dingen die ze nodig hebben.

 • het is voor mij niet duidelijk

  FJ uit Zaltbommel, 13-05-2022

  mijn inkomen blijft hetzelfde, toch krijg ik verschillende bedragen als hypotheek mogelijkheid.

  Goedemiddag,

  Bedankt voor je review! Ik heb helaas geen contact met je kunnen krijgen. Hopelijk helpt dit je verder.

  De maximale hypotheek hangt af van je inkomen, maar ook van het huis dat je gaat kopen. Dit komt doordat je in Nederland maximaal 100% van de woningwaarde mag belasten met hypotheek. Wij vragen in onze rekentool ook de waarde van je nieuwe huis. Als je hier verschillende bedragen invult, dan verschilt ook je maximale hypotheek.

  Als je nog vragen hebt, dan horen wij graag van je.

  Groet,

  Angelina van Frits

 • Helder en eenvoudig

  Pierre uit Lanaken België , 13-05-2022

  Helder en overzichtelijk

 • anoniem zou Frits aanbevelen

  Fijn

  anoniem uit Gouda, 12-05-2022

  Geeft rust in wat de mogelijkheden zijn.

 • Vincent zou Frits aanbevelen

  Goed, maar kan beter!

  Vincent uit De Jong, 08-05-2022

  Ik mis informatie over meenemen hypotheekdelen na verkoop. In iedergeval het benoemen van de opties, want ik snap dat er een complexiteit en voorwaardelijkheid in schuilt

  Beste Vincent,

  Fijn dat je je feedback voor ons hebt achtergelaten! Je hebt inderdaad helemaal gelijk. Deze informatie geven we niet op de uitslag pagina. Dit hebben we bewust gedaan, omdat we merkte dat veel klanten dit niet begrepen.

  Je kunt gratis een account aanmaken bij Frits. Je krijgt dan van ons een dashboard waarin je al je berekeningen kunt terug zien. Daar zie je wel deze informatie.

  Groet,

  Angelina van Frits

 • Frits zou Frits aanbevelen

  handige tool

  Frits uit HOOGE ZWALUWE, 07-05-2022

  duidelijke uitleg van hypotheek berekening

Totaal 225 reviews

Bekijk nog meer reviews

Al overtuigd?