Hypotheek na 1 jaar zzp

Stel dat je net een jaar begonnen bent als ondernemer en eraan denkt om een huis te kopen. Kun je dan een wel een hypotheek krijgen? Zeker wel! Ik leg je uit hoe je een hypotheek na 1 jaar zzp krijgt.

Charlie Vielvoye

Ik wil een hypotheek na 1 jaar zzp

Misschien heb je ergens gehoord dat je als zzp’er pas na 3 jaar ondernemen een hypotheek kunt krijgen. Dit is lang niet altijd waar. Bij sommige banken kun je al een hypotheek na 1 jaar zzp krijgen. Ik heb voor je uitgezocht hoe dit precies zit.

Bij welke banken kan ik een hypotheek krijgen na 1 jaar zzp?

Dit is niet altijd helemaal duidelijk. Banken zijn vaak niet compleet helder in hun voorwaarden voor hypotheekverstrekking. Daarom ben ik voor je op onderzoek uitgegaan. Ik heb helaas nog niet alle banken kunnen bekijken. Voorlopig ben ik erachter dat je bij de volgende banken een hypotheek na 1 jaar zzp kunt krijgen:

 • ABN Amro
 • a.s.r.
 • BLG Wonen
 • NIBC Bank
 • Rabobank
 • SNS Bank
 • Woonfonds

Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek na 1 jaar zzp?

Dit verschilt flink per bank. Banken berekenen op basis van je financiële situatie een toetsinkomen. Dat heet zo omdat ze op basis van dit inkomen toetsen hoeveel je mag lenen. Ben je benieuwd hoe ze naar je cijfers kijken? Lees dan mijn artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Benieuwd naar wat je kunt lenen per bank na 1 jaar zzp? Gebruik dan mijn slimme tool waarmee je jouw leencapaciteit kunt berekenen. Wel zo makkelijk toch?

Hoe krijg ik een hypotheek na 1 jaar zzp?

Banken kijken naar meer dan alleen de winst van je eigen bedrijf. Wanneer je een hypotheek aanvraagt zijn er ook andere zaken voor de bank interessant. In wat voor sector je werkt bijvoorbeeld. Of je studieschulden hebt. Dat soort zaken. Het is dus een goed idee om te zorgen dat je financiële situatie zo helder mogelijk is voordat je met een hypotheekaanvraag start.

Nog even samengevat…

Dus dit is wat je moet doen voor een hypotheek na 1 jaar zzp:

Aan de slag

Er zijn dus zeker mogelijkheden om een hypotheek te krijgen na 1 jaar zzp. Ben je benieuwd waar zzp’ers nog meer vaak tegenaan lopen als ze een hypotheek aanvragen? Lees dan mijn artikel over de 7 valkuilen bij een hypotheek zzp. Wil je je persoonlijke situatie voorleggen aan een van mijn adviseurs? Klik dan op de button hieronder om een afspraak te maken!

Een hypotheek voor zzp'ers, dat gaat net anders

Download gratis het e-book "Hypotheek voor zzp'ers". Vol met tips, eisen van de bank en dingen waar je op moet letten.

Waar krijg je allemaal?

 • Het gehele proces uitgelegd: van huis zoeken tot hypotheek afsluiten
 • Hoe wordt je inkomen beoordeeld
 • Hoe zit 't met als je pas een paar jaar zzp'er bent?
 • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren