Starterswoning kopen?

Een starterswoning kopen is een behoorlijk spannende klus! Er komt natuurlijk veel geld bij kijken en 't is allemaal nieuw voor je. Wij helpen je met de voorbereiding.
stopwatch

3 min

calendar
3 juli 2023
eye

1352

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat kun je lenen voor je starterswoning?

Ga je huizen kijken op Funda? Check dan eerst even hoeveel je kunt lenen voor je hypotheek. Je vult eerst je inkomen in en dan je uitgaven zoals een studieschuld of creditcard. Vervolgens komt er een getalletje uit. Dit is het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor je starterswoning. Tip: zet een lager bedrag als maximum op Funda, want overbieden is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering.

Zoveel kun jij lenen

Lijstjes maken

Wat wil je voor soort huis? En welke bouwstijl wil je? Nieuwbouw of bestaande bouw? Is een (grote) tuin een must? Of een losse wc? Maak een lijstje van al je wensen zodat je hiermee alles in vizier houdt. Je wilt natuurlijk geen spijt achteraf omdat je toch ergens concessies op hebt gedaan. Heb je geen zin om zelf te zoeken naar je toekomstige huis? Dan kun je een makelaar bellen. Dat kost wel wat, maar maakt een starterswoning kopen wel stukken makkelijker.

Hoe hengel je je starterswoning binnen?

Heb je een starterswoning op het oog? Dan is het tijd om met een goed bod voor de dag te komen. Maar hoe bied je nou slim op een huis? Ga je in een drukke stad wonen? Dan heb je misschien wat andere tips nodig. Tip: plan alvast een inventarisatiegesprek in, dan weet je zeker wat je kunt bieden en vergroot je je kansen omdat je de hypotheek snel geregeld kan hebben als je bod wordt geaccepteerd.

De papieren

Een van de documenten die de bank wil zien, is een taxatierapport. Dit rapport wordt opgesteld door een taxateur en kunnen wij voor je regelen tegen een vaste prijs van 625 euro . Is je bod geaccepteerd? Dan wordt er een tweede afspraak ingepland met je hypotheekadviseur. In een handig dashboard vul je een vragenlijst in en tijdens het gesprek brengen jij en de adviseur je hypotheek in kaart. Ook wordt er door de adviseur meegekeken met het voorlopig koopcontract van je starterswoning. Daarna upload je een aantal documenten die de bank wilt hebben. Dit is trouwens een fluitje van een cent.

De eindsprint

Onze adviseurs regelen alles met de bank, waarna jij een offerte krijgt. Ziet het er goed uit? In dat geval kan de hypotheek passeren bij de notaris. Je tekent voor de hypotheek en het huis. De notaris geeft je de sleutels en dan kun je bijna beginnen met inpakken!

Wil je eerst even bellen met een adviseur voordat je je in dit avontuur stort? Begrijpelijk. Laat weten wanneer een adviseur je kan bellen en voordat je 't weet heb je iemand aan de telefoon.

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Bertrick van der Steege

Bertrick geeft al bijna twee jaar hypotheekadvies bij Frits. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwwoning, een startershypotheek of het verhogen van je hypotheek. Bertrick kijkt graag naar.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

20/02/2024

Studieschuld hypotheek verzwijgen? Beter van niet

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.