Maximale hypotheek ING

De maximale hypotheek bij ING. Die kan je bij ons binnen 5 minuten uitrekenen. Het kan echter zijn dat een andere bank een betere optie voor je is. Dan vertel ik je dat natuurlijk ook. Wel zo eerlijk toch?

Lisette Otten

Hoe wordt je maximale hypotheek bepaald?

Wanneer je een huis wilt kopen moet je rekening houden met het maximale geldbedrag dat je mag lenen bij een bank of hypotheekverstrekker. Je kunt namelijk niet zomaar het gewenste bedrag lenen: daar zitten een aantal (algemene) regels aan verbonden. Zo mag je sinds begin 2018 100% van de woningwaarde lenen bij een bank of verstrekker. Daarnaast is het bruto-inkomen ook een belangrijk meetmiddel waarmee de verstrekker bepaalt hoeveel geld ze jou willen lenen. Voor jouw hypotheek ben je niet gebonden aan de ING, ook al is dit al jaren je bank. Wil je weten waar jij het beste terecht kan met jouw cijfers? Gebruik dan mijn gratis tool. Die zet onafhankelijk meer dan 30 banken op een rij.

Maximale hypotheek ING, waarin onderscheiden ze zich?

Bij het bepalen van je maximale hypotheek zijn er veel algemene voorwaarden waar hypotheekverstrekkers zich aan houden. Toch zijn er ook verstrekkers die bewust van een aantal regels afwijken. Wij hebben een aantal van deze afwijkingen opgezocht en lichten deze hieronder voor je toe.

Het vermogen meetellen als inkomen

Veel mensen zetten hun eigen vermogen vast op een bankrekening. Daarbij rekenen de banken vaak 3% van het bedrag dat op de rekening staat mee met het inkomen, wat betekent dat bij een eigen vermogen van 100.000 euro een inkomen van 30.000 euro 33.000 euro wordt. De ING doet dit niet. Dat zorgt ervoor dat de maximale hypotheek bij ING lager is dan bij andere hypotheekverstrekkers, wat voor veel mensen nadelig is.

*3% van 100.000 euro = 3.000 euro. 30.000 + 3.000 = 33.000 euro

ING soepeler voor jonge ondernemingen

ING heeft een aantal uitzonderlijke regels bij het bepalen van iemands maximale hypotheek. Wanneer je als ondernemer een hypotheek wilt aanvragen moet je bij iedere hypotheekverstrekker cijfers laten zien van de afgelopen 3 jaar. Veel instellingen verstrekken liever geen hypotheek aan ondernemingen die jonger zijn dan deze periode. ING daarentegen verstrekt aan die ondernemers wèl een hypotheek. Deze ondernemers mogen dan 80% van het gemiddelde jaarinkomen lenen wanneer zij een hypotheek willen afsluiten. Dat kan dus niet bij iedere verstrekker. We hebben bij Ikbenfrits ook voor ondernemers een speciale tool gebouwd waarmee je kan uitrekenen bij welke bank je het beste terecht kan. Ook als je net bent gestart als ondernemer. Klik voor die tool op de button hieronder.

Ook ABN AMRO en Rabobank hebben uitzonderingen

Niet alleen ING heeft bepaalde afwijkingen op het gebied van de algemene regels; ook de ABN AMRO en de Rabobank hebben zo hun uitzonderingen.

Lees meer over ABN AMRO

Lees meer over Rabobank

Zeker weten? Doe de gratis Inkomensscan

Als ik beter weet wat jouw inkomen is, kan ik je vertellen welke hypotheek je kan krijgen. Ik inspecteer dan jouw salarisstrook. En, dat doe ik helemaal gratis!

Wat gaat er precies gebeuren?

  • Je upload je salarisstrook op de site
  • Één van mijn hypotheekexperts bekijkt ze en mailt je terug
  • Daarna weet je zeker dat jouw inkomen voldoende is voor de hypotheek