Maximale hypotheek ING

De maximale hypotheek bij ING kun je bij Ikbenfrits binnen vijf minuten uitrekenen. Het kan ook zo zijn dat een andere bank een betere optie voor jou is. Ikbenfrits vertelt je sowieso – objectief – wat de beste keuze is voor je. Wel zo eerlijk toch?

Benine Bijleveld

Hoe wordt je maximale hypotheek bij ING of een andere bank bepaald?

Wanneer je een huis wilt kopen moet je rekening houden met het maximale geldbedrag dat je mag lenen bij een bank of hypotheekverstrekker. Je kunt namelijk niet zomaar het gewenste bedrag lenen: daar zitten een aantal regels aan verbonden. Zo mag je sinds 2018 maar 100% van je woningwaarde lenen bij een bank. Daarnaast is het bruto-inkomen ook een belangrijk meetmiddel waarmee de bank bepaalt hoeveel geld ze jou willen lenen. Wil je weten wat de ING of een andere bank jou aan maximale hypotheek kan geven? Gebruik dan de gratis tool die meer dan 30 banken voor je vergelijkt.

Maximale hypotheek ING, waarin onderscheiden ze zich?

Bij het bepalen van je maximale hypotheek zijn veel algemene voorwaarden waar banken zich aan houden. Toch zijn er ook banken die bewust van een aantal regels afwijken. Zo wijkt ING af voor jonge ondernemingen.

ING is soepeler voor jonge ondernemingen

ING heeft voor ondernemers een aantal uitzonderlijke regels om iemands maximale hypotheek te bepalen. Wanneer je als ondernemer een hypotheek wilt aanvragen moet je bij iedere bank cijfers laten zien van de afgelopen drie jaar. De meesten banken verstrekken liever geen hypotheek aan ondernemingen jonger dan deze drie jaar. ING daarentegen geeft die ondernemers wél een hypotheek. Deze ondernemers mogen dan 80% van het gemiddelde jaarinkomen lenen wanneer zij een hypotheek willen afsluiten. Ikbenfrits heeft voor ondernemers een speciale tool gebouwd waarmee je kan uitrekenen bij welke bank je terecht kunt en wat je kunt lenen. Oók als je net bent gestart als ondernemer.

Andere uitzonderingen

Niet alleen de ING wijkt af met het berekenen van de maximale hypotheek; ook de ABN AMRO en de Rabobank hebben zo hun uitzonderingen. Lees je in of bel vooral met een van de Ikbenfrits adviseurs, zij zitten graag met je rondom de digitale tafel om je de beste hypotheek te adviseren.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren