Maximale hypotheek ING

Op zoek naar de maximale hypotheek bij ING? Onze tool rekent het binnen vijf minuten voor je uit. Het kan ook zijn dat een andere bank een betere optie voor jou is. In dat geval krijg je dat natuurlijk te zien. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.
stopwatch

3 min

calendar
19 november 2020
eye

6000

null
Bereken direct wat jij kunt lenen

Hoe wordt je maximale hypotheek bij ING of een andere bank bepaald?

Wanneer je een huis wilt kopen, moet je rekening houden met het maximale geldbedrag dat je kunt lenen bij een bank of hypotheekverstrekker. Je kunt namelijk niet zomaar het gewenste bedrag lenen, aan een hypotheek zitten een paar regels verbonden. Zo mag je sinds 2018 nog maximaal 100% van je woningwaarde lenen bij een bank. Daarnaast is je bruto-inkomen een belangrijk meetmiddel waarmee de bank bepaalt hoeveel geld ze jou willen lenen. Wil je weten wat de ING of een andere bank jou aan maximale hypotheek kan geven? Wij vergelijken alle banken voor je.

Zoveel kun jij lenen

Maximale hypotheek ING, waarin onderscheiden ze zich?

Bij het bepalen van je maximale hypotheek zijn er veel algemene voorwaarden waar banken zich aan houden. Toch zijn er ook banken die bewust van een aantal regels afwijken. Zo is ING soms gunstiger voor jonge ondernemingen.

ING is soepeler voor jonge ondernemingen

ING heeft voor ondernemers een aantal uitzonderlijke regels om iemands maximale hypotheek te bepalen. Wanneer je als ondernemer een hypotheek wilt aanvragen, moet je bij het merendeel van de banken jouw cijfers laten zien van de afgelopen drie jaar. De meesten banken verstrekken liever geen hypotheek aan ondernemingen jonger dan deze drie jaar. ING daarentegen geeft die ondernemers wél een hypotheek. Deze ondernemers mogen dan 80% van het gemiddelde jaarinkomen lenen wanneer zij een hypotheek afsluiten. Ben je ondernemer? Speciaal voor jou hebben we een tool waarmee je kunt uitrekenen bij welke bank je terecht kunt en wat je kunt lenen. Ook als je net bent gestart als ondernemer.

Bekijk waar je als zzp'er terecht kunt

Andere uitzonderingen

Niet alleen de ING wijkt af met het berekenen van de maximale hypotheek; ook de ABN AMRO en de Rabobank hebben zo hun uitzonderingen. Meer weten over hypotheken voor ondernemers? In onze uitgebreide gids lees je er alles over. Als je jouw situatie liever bespreekt met een expert, kan dat natuurlijk ook. In een gratis eerste gesprek met één van onze hypotheekadviseurs bespreek je al 80%. Wanneer mogen we je bellen?

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Banken

3/07/2023

Duurzame banken

10/05/2023

DBV hypotheek

10/05/2023

Maximale hypotheekbedrag per bank

10/05/2023

CMIS (voorheen GMAC)

4/01/2023

MUNT Hypotheken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.