Maximale hypotheek Rabobank

19 november 2020 6059x

Wil je je maximale hypotheek bij de Rabobank berekenen? Dit kan supermakkelijk én binnen vijf minuten met onze rekentool. Je krijgt gelijk de beste optie voor jou te zien, omdat wij alle banken vergelijken.

Thomas de Leeuw

Maximale hypotheek

Als je een huis wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het maximale bedrag dat je bij de bank kunt lenen. Hier kleven namelijk een paar regels aan vast. Sinds 2018 mag je bijvoorbeeld nog maximaal 100% van de waarde van je huis lenen. Benieuwd of de Rabobank de beste optie is voor jou?

Maximale hypotheek Rabobank

Bij het bepalen van je maximale hypotheek zijn er veel voorwaarden waar banken zich aan moeten houden. Toch weet de Rabobank zich in bepaalde opzichten te onderscheiden van de concurrentie. We hebben een aantal van deze afwijkingen voor je opgezocht.

Rabobank is de enige hypotheekverstrekker voor woonboten

Ben jij een woonbootliefhebber en zie jij jezelf al op het water wonen? Voor een hypotheek hiervoor kun je alleen maar bij de Rabobank terecht. In het geval van een woonboot kun je maximaal 80% van het aankoopbedrag lenen, 20% betaal je dus altijd zelf.

Hypotheekofferte Rabobank langer geldig

Een 'hypotheekofferte' is een aanbod van een bank met daarin een vastgesteld rentepercentage dat je over je lening gaat betalen. Bij de meeste banken is zo'n offerte twee tot vier maanden geldig. De offerte kun je dan wel verlengen, maar soms zitten daar kosten aan verbonden. Bij de Rabobank geldt je hypotheekofferte twaalf maanden. Handig als je gaat verhuizen of als er een nieuwbouwwoning gebouwd moet worden.

Benieuwd hoe ING of ABN AMRO dit aanpakt?

Liever persoonlijk advies?

Je kunt al een boel zelf berekenen met onze tool, maar soms is het gewoon fijn om een deskundige aan de telefoon te hebben. Onze adviseurs helpen je graag met al je vragen.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book "Help, ik koop een huis". Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Lees ook

0x

Rekentools

Met onze handige rekentools bereken je eenvoudig de hoogte van je hypotheek en of je hypotheek oversluiten voordelig is.

Ga naar Rekentools