Maximale hypotheek Rabobank

De maximale hypotheek bij de Rabobank. Die kan je bij mij eenvoudig uitrekenen. Het kan echter zijn dat een andere bank veel voordeliger is. Mijn slimme tool vergelijkt namelijk onafhankelijk meer dan 30 banken. Rabobank onderscheidt zich qua voorwaarden wel in een aantal opzichten.

Sarah Famke Oortgijsen

Maximale hypotheek

Om een huis te kunnen kopen moet je rekening houden met het maximumbedrag dat je bij een hypotheekverstrekker kunt lenen. Aan de hoogte van je maximale hypotheek zit namelijk een aantal regels verbonden. Zo mag je vanaf 2018 maximaal 100% van de woningwaarde lenen voor je hypotheek. Wil je weten of Rabobank de beste optie met jouw cijfers?

Maximale hypotheek Rabobank

Bij het bepalen van je maximale hypotheek zijn er veel algemene voorwaarden waar verstrekkers zich aan moeten houden. Toch weet Rabobank zich in bepaalde opzichten te onderscheiden van haar concurrenten. Wij hebben een aantal van deze afwijkingen opgezocht en lichten deze hieronder voor je toe.

Rabobank enige hypotheekverstrekker woonboten

Vanaf oktober 2016 besloot ING Bank om geen hypotheken meer te verstrekken voor woonboten. Dit betekende dat er nog maar één speler op de markt overbleef: Rabobank. Wat houdt dat dan in voor woonbootliefhebbers? Dat ze 20% van het aankoopbedrag zelf moeten financieren, omdat de Rabobank niet meer dan 80% van het aankoopbedrag beschikbaar stelt voor hypotheken. De mensen die momenteel in het bezit zijn van een woonboot hebben hier geen last van, tenzij ze willen aanbouwen of verbouwen. Bijlenen wordt dan een moeilijker proces.

Hypotheekofferte Rabobank langer geldig

Een hypotheekofferte is een aanbod van een geldverstrekker met daarin een bindend rentepercentage dat je over je hypotheek zult betalen. In deze offerte zijn staat altijd persoonsgebonden informatie. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is zo’n offerte 2, 3 of maximaal 4 maanden geldig. De offerte kun je dan wel verlengen, maar soms zitten daar kosten aan verbonden. Bij de Rabobank geldt deze veel langer: 12 maanden. Dat kan handig zijn in het geval van een verhuizing of wanneer er een nieuwbouwwoning gebouwd moet worden.

Ook ING en ABN AMRO hebben uitzonderingen

Alle banken moeten zich aan algemene regels houden als het gaat om het bepalen van iemands maximale hypotheek. Niet alleen Rabobank heeft een aantal afwijkingen op dit gebied, ook andere banken weten zich te onderscheiden. Wij hebben de drie grootste marktspelers voor je toegelicht op aparte pagina’s.

Lees meer over ING

Lees meer over ABN AMRO

Zeker weten? Doe de gratis Inkomensscan

Als ik beter weet wat jouw inkomen is, kan ik je vertellen welke hypotheek je kan krijgen. Ik inspecteer dan jouw salarisstrook. En, dat doe ik helemaal gratis!

Wat gaat er precies gebeuren?

  • Je upload je salarisstrook op de site
  • Één van mijn hypotheekexperts bekijkt ze en mailt je terug
  • Daarna weet je zeker dat jouw inkomen voldoende is voor de hypotheek