Maximale hypotheek ABN AMRO

De maximale hypotheek bij ABN AMRO. Ik kan het me voorstellen dat je hiernaar benieuwd bent. Zeker als je al jaren bij de ABN zit. Toch kan het zijn dat een andere aanbieder een beter aanbod voor je heeft. ABN AMRO onderscheidt zich wel qua voorwaarden. Ik vertel je hoe het zit.

Lisette Otten

Hoe wordt je maximale hypotheek berekend?

Wanneer je een huis gaat kopen moet je vaak een bedrag bijlenen bij een bank om de koop te kunnen financieren. De hoeveelheid geld die je mag lenen wordt door een aantal factoren bepaald. Je kan namelijk niet zomaar het gewenste bedrag lenen. Zo wordt er rekening gehouden met het bruto-inkomen van jou en je eventuele partner wanneer je een hypotheek wilt afsluiten. Vanaf 2018 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Zo zijn er nog een aantal regels waar jij je van bewust moet zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Voor ik daar dieper op inga de voorwaarden van ABN AMRO geef ik je de mogelijkheid om snel uit te rekenen wat je maximaal kan lenen met mijn slimme tool.

Maximale hypotheek ABN AMRO

Bij het bepalen van de maximale hypotheek zijn er veel algemene voorwaarden waar hypotheekverstrekkers zich aan houden. Toch zijn er ook verstrekkers die bewust van een aantal regels afwijken. Wij hebben een aantal van deze afwijkingen opgezocht en lichten deze hieronder voor je toe.

ABN AMRO stelt strengere regels voor flexwerkers

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten als flexwerker wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. Veel banken nemen 100% van dit gemiddelde inkomen mee bij het berekenen van de maximale hypotheek. ABN AMRO heeft daarbij een afwijkende voorwaarden. Zo neemt zij 90% van dit inkomen mee tijdens het berekenen in de formule, om risico’s te voorkomen. Wil je weten waar je beter terecht kan als flexwerker? Klik op de button.

Expats bij ABN AMRO ook welkom

In Nederland – vooral in een groot deel van Amsterdam – zijn er uiteraard ook expats die een hypotheek willen afsluiten om een huis te kunnen kopen. Niet iedere hypotheekverstrekker accepteert deze aanvragen van expats, maar de ABN AMRO is een van de uitzonderingen. Bovendien rekent zij over de eerste 30% van het inkomen geen belasting bij deze groep. De meeste verstrekkers accepteren zo’n inkomen niet voor het afsluiten van een hypotheek, de ABN AMRO echter wel.

Ook Rabobank en ING hebben uitzonderingen

Niet alleen ABN AMRO heeft bepaalde afwijkingen op het gebied van de algemene regels; ook andere banken hebben uitzonderingen.

Lees meer over ING

Lees meer over Rabobank

Zeker weten? Doe de gratis Inkomensscan

Als ik beter weet wat jouw inkomen is, kan ik je vertellen welke hypotheek je kan krijgen. Ik inspecteer dan jouw salarisstrook. En, dat doe ik helemaal gratis!

Wat gaat er precies gebeuren?

  • Je upload je salarisstrook op de site
  • Één van mijn hypotheekexperts bekijkt ze en mailt je terug
  • Daarna weet je zeker dat jouw inkomen voldoende is voor de hypotheek