Maximale hypotheek ABN AMRO

02 september 2021 4083x

Zit je al jaren bij de ABN AMRO en wil je ook je hypotheek hier afsluiten? Ze hebben een aantal gunstige voorwaarden, maar misschien is het slim om ook te vergelijken met andere banken. Zo weet je of het verstandig is om een maximale hypotheek bij ABN AMRO af te sluiten of dat je beter voor een andere bank kunt gaan.

Bénine Bijleveld

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ABN AMRO?

Wanneer je een huis gaat kopen, sluit je meestal een hypotheek af. De hoeveelheid geld die je mag lenen, wordt door een aantal factoren bepaald. Je kan namelijk niet zomaar alles lenen. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het bruto-inkomen van jou (en je eventuele partner). Ook mag je vanaf 2018 maar maximaal 100% van de woningwaarde lenen. En zo zijn er nog wel een paar regeltjes. Wil je anders alvast zelf aan de slag om je maximale hypotheek te berekenen?

Maximale hypotheek ABN AMRO

Bij het bepalen van de maximale hypotheek zijn er veel algemene voorwaarden waar banken zich aan houden. Toch zijn er ook banken die bewust van een aantal regels afwijken. Hieronder zie je een paar van die regels.

Strengere regels voor flexwerkers

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten als flexwerker wordt er gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Veel banken nemen 100% van dit gemiddelde inkomen mee bij het berekenen van de maximale hypotheek. ABN AMRO heeft daarbij een afwijkende voorwaarde. Zo nemen zij 90% van dit inkomen mee tijdens het berekenen in de formule, om risico's te voorkomen. Wil je weten waar je beter terecht kan als flexwerker?

Expats ook welkom

Ook expats willen een hypotheek kunnen afsluiten om een huis te kunnen kopen in Nederland. Niet iedere bank accepteert de aanvragen van expats, maar de ABN AMRO is een van de uitzonderingen. Bovendien rekenen zij over de eerste 30% van het inkomen geen belasting bij deze groep. De meeste banken accepteren zo'n inkomen niet voor het afsluiten van een hypotheek. Ook andere banken maken uitzonderingen op de algemene voorwaarden. Lees hier de voorwaarden van ING en Rabobank.

Hypotheek advies

Er zijn nou eenmaal veel regeltjes en voorwaarden verbonden aan hypotheken. Wat wij in ieder geval kunnen beloven is dat jij een objectief advies krijgt; zo vergelijken onze adviseurs alle banken! En als je liever een maximale hypotheek bij ABN AMRO wilt? Ook goed. Frits fixt het voor je, en soms nog goedkoper dan bij de bank zelf.