NHG grens 2023

In 2023 wordt de NHG kostengrens verder verhoogd naar 405.000 euro . Als je voor energiebesparende maatregelen kiest, is deze grens zelfs 429.300 euro . De kosten voor een NHG hypotheek in 2023 blijven 0,60% van de hypotheek.

stopwatch

3 min

calendar
13 juni 2023
eye

62613

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Dit is een garantie van de Nederlandse overheid. Als jij niet in staat bent om je (starters)hypotheek terug te betalen en je huis verkocht moet worden, dan betaalt NHG de eventuele restschuld aan de bank. Benieuwd naar de maandlasten voor je nieuwe hypotheek? In onze tool kan je eenvoudig jouw hypotheek berekenen

Wat zijn de kosten voor een NHG hypotheek in 2023?

Om een Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten betaal je in 2023 (net als in 2022) eenmalig een bedrag van 0,60% van je hypotheeksom. Hiermee worden de kosten betaald van de garantie aan de banken. Kosten voor de aanvraag van NHG zijn fiscaal aftrekbaar.

NHG bij verduurzaming van je woning

Als je voor energiebesparende maatregelen kiest, is de NHG grens 429.300 euro . Onder EBV valt bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen. Benieuwd welke maatregelen bij jou en je huis passen? Met onze duurzaamheidsscan kom je erachter.

Start de duurzaamheidsscan

Hoe regel je een NHG hypotheek?

Als je in aanmerking komt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie dan bekijken de hypotheekadviseurs voor jou of dit ook de gunstigste optie is. Als dit zo is dan kan er een hypotheek met NHG voor jou aangevraagd worden. Daar hoef jij zelf niets voor te doen. Bijna alle banken in Nederland bieden dit voor je aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Tijdens een eerste gratis gesprek nemen de adviseurs van Frits je er doorheen. Zo heb je al een goed idee van jouw situatie.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/10/11/nhg-kostengrens-stijgt-naar-%E2%82%AC-405.000-in-2023-nhg-premie-blijft-06

Nu een afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/08/2023

Dit moet je weten over wettelijke bedenktijd aankoop huis

11/08/2023

Bod geaccepteerd, en nu?

10/07/2023

Huren of kopen, wat is wijsheid?

10/07/2023

8 vragen om te stellen tijdens een bezichtiging

10/07/2023

Wat is een verbouwingsspecificatie?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.