Kan ik een hypotheek krijgen als ondernemer?

Er zijn steeds meer ondernemers in Nederland. Je bent ondernemer als je zelfstandig werkzaamheden uitvoert en daar inkomsten uit hebt. Is er een hypotheek voor ondernemers? Zeker! Ik leg je uit hoe je er een krijgt!

Charlie Vielvoye

Hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek krijgen als ondernemer is zeker mogelijk. Om er een te krijgen moet je laten zien dat je genoeg verdient met je onderneming. Hoe? Door de cijfers van je onderneming inzichtelijk te maken. Naar welke cijfers de bank kijkt? Deze 3 zijn in ieder geval belangrijk:

Wil je weten hoe je zelf gemakkelijk deze 3 cijfers kunt berekenen? Lees dan mijn artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit.  In principe kijken banken voor alledrie deze cijfers naar de afgelopen 3 jaar. Maar bij sommige banken kun je ook als je minder cijfers hebt al een hypotheek krijgen. Ook al na 1 jaar bijvoorbeeld. Kijk hier hoe je een hypotheek na 1 jaar zzp kunt krijgen.

Hoeveel mag ik dan lenen?

Dit verschilt sterk per bank. Het is raadzaam om altijd kritisch te kijken waar je de beste deal kunt krijgen. Je bent voor een hypotheek niet gebonden aan je eigen bank. Ook niet als ondernemer. Wil je weten bij welke bank je het beste kunt lenen? Klik dan op de button hieronder om te kijken welke bank jou accepteert.

Wat moet ik nog meer doen?

Naast berekenen van de winsten, solvabiliteit en liquiditeit van je bedrijf moet je ervoor zorgen dat je je financiële situatie inzichtelijk maakt voor de bank. Denk aan je studieschuld. Of een auto van de zaak. Dit zijn allemaal factoren die bepalen of je elke maand geld overhoudt om een hypotheek te betalen.

Alles gedaan? Maak een afspraak

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen dan is het een goed idee om je situatie voor te leggen aan een van mijn adviseurs in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Ze bellen jou terug wanneer je tijd hebt.