Kun je een hypotheek krijgen als ondernemer?

Wanneer je een ondernemer bent, is het aanvragen van een hypotheek iets lastiger. Je moet namelijk meer informatie aanleveren voor je hypotheekaanvraag. Lees mee hoe je een hypotheek voor ondernemers krijgt.

Benine Bijleveld

Hypotheek voor ondernemers

Als je een hypotheek voor ondernemers wilt, is het belangrijk om te laten zien dat je genoeg verdient met je onderneming. Hoe? Door de cijfers van je onderneming inzichtelijk te maken. De bank kijkt naar deze drie onderdelen voor je hypotheekaanvraag:

  • Winst vóór belastingen: ook wel de nettowinst genoemd
  • Solvabiliteit: een duur woord voor een relatief groot genoeg eigen vermogen
  • Liquiditeit: in het kort betekent dit dat je niet meer schulden hebt dan geld op je rekening

Wil je weten hoe je zelf gemakkelijk deze drie variabelen kunt berekenen? Lees dan dit artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Daar word je stap voor stap door de cijfers genomen. Belangrijk is dat je voor drie jaar cijfers kunt aanleveren bij de bank. Stel dat je alleen pas een jaar bezig bent, maar wel een hypotheek voor ondernemers wilt? Bij de volgende banken kun je een hypotheek krijgen als je een jaar geleden bent begonnen.

Hoeveel mag je lenen?

Dit verschilt sterk per bank. Het is raadzaam om altijd kritisch te kijken waar je de beste deal kunt krijgen. Je bent voor een hypotheek niet gebonden aan je eigen bank. Ook niet als ondernemer. Wil je weten bij welke bank je het beste kunt lenen? Bereken dan waar je het meeste kunt lenen voor een hypotheek voor ondernemers.

Samen met Ikbenfrits een hypotheek voor ondernemers fixen

De adviseurs van Ikbenfrits weten wel van wanten. Zij weten precies welke cijfers je moet aanleveren en loodsen je door het gehele traject. Ook kunnen ze je haarfijn uitleggen welke banken gunstigere voorwaarden hebben voor ondernemers. Zo weet je zeker dat je de beste hypotheek krijgt. Je hebt de adviseurs binnen no-time aan de telefoon hangen voor een gratis bel-afspraak!

Een hypotheek voor zzp'ers, dat gaat net anders

Download gratis het e-book "Hypotheek voor zzp'ers". Vol met tips, eisen van de bank en dingen waar je op moet letten.

Waar krijg je allemaal?

  • Het gehele proces uitgelegd: van huis zoeken tot hypotheek afsluiten
  • Hoe wordt je inkomen beoordeeld
  • Hoe zit 't met als je pas een paar jaar zzp'er bent?
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren