Moet jij je huis verkopen wanneer je aflossingsvrije hypotheek afloopt? Check of jij aflossingsblij bent

Veel mensen weten niet dat ze hun aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd moeten hebben afgelost. Bereken in 5 minuten of je mogelijk in de problemen komt aan het einde van je looptijd of dat je aflossingsblij bent.

Veelgestelde vragen

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan moet je die aan het einde van de looptijd aflossen. Ik kan het me voorstellen dat je niet zomaar een paar ton op de bank hebt staan. Je huis verkopen doe je natuurlijk liever ook niet. Dus wil je een nieuwe hypotheek afsluiten of je aflossingsvrije hypotheek verlengen straks. Of dat kan hangt af van jouw situatie op dat moment.

Met deze tool kun je bekijken hoe je er in de toekomst voor staat wanneer je hypotheek aan het einde van de looptijd is. Ik check alleen of een nieuwe hypotheek of je aflossingsvrije hypotheek verlengen straks volgens de huidige regels mogelijk is, niet of het in de praktijk ook echt kan. Hopelijk ben jij straks ook aflossingsblij.

Wil je meer weten over aflossingsvrije hypotheken?

Lees dan mijn artikel over aflossingsvrije hypotheken aan het einde van de looptijd.

Je vult straks hierboven in hoe je hypotheek eruit ziet. Dan ga ik kijken of je een nieuwe hypotheek zou kunnen afsluiten of dat je huidige aflossingsvrije hypotheek verlengen mogelijk is op het moment dat je aan het einde van je looptijd zit. Dit doe ik door te kijken naar je inkomen en de hoogte van je schuld.

Op basis van je inkomen kijk ik hoeveel je maximaal zou kunnen lenen. Is dit bedrag lager dan je hypotheekschuld? Dan ben je niet aflossingsblij, want je komt mogelijk in de problemen. Maar let op: de berekening van wat je maximaal kan lenen doe ik door te kijken naar de regels en wetten van nu. Ik heb geen glazen bol en weet niet wat de regels in de toekomst zullen zijn.

Naast een uitslag geef ik je ook een aantal opties. Welke dat zijn hangt af van wat je uitslag is. Het kan zijn dat ik je aanraad om extra af te lossen of om contact op te nemen met je hypotheekverstrekker. De uitslag van de tool zegt niks over wat er voor jou in de praktijk kan. Ik heb namelijk geen goed overzicht van jouw financiële situatie.

Wat doet Frits nog meer voor je?

Wil je naast kijken of je straks goed zit weten hoeveel je nu zou kunnen lenen voor je hypotheek? Dan kun je dit bij mij gratis uitrekenen met een andere slimme tool. Hiermee kun je je maximale hypotheek berekenen.

Hoe gaat het aanvragen van een hypotheek eigenlijk in zijn werk? Grofweg zijn er 5 stappen die je moet doorlopen, of je nou starter, verhuizer of oversluiter bent. Lees hier hoe een hypotheek aanvragen in zijn werk gaat.