Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Goede voorbereiding is het halve werk, zo ook als je een huis koopt. Met een financieringsverklaring (ook wel hypotheekverklaring genoemd) verklaren wij voor welk bedrag jij een huis kunt kopen. Benieuwd hoe het werkt?

stopwatch

3 min

calendar
1 juli 2024
eye

6332

Wat is een financieringsverklaring? 

In een financieringsverklaring of hypotheekverklaring wordt opgenomen tot welk bedrag jij een huis kunt kopen. Uiteraard heeft een hypotheekadviseur je financiële situatie uitgebreid onder de loep genomen, voordat je een financieringsverklaring krijgt. Deze vijf onderdelen heeft hij in ieder geval bekeken; 

  • wat je verdient
  • wat je kunt inbrengen aan eigen geld
  • mogelijke schenkingen
  • de waarde van je huidige huis
  • eventuele schulden

Daarnaast checkt de adviseur bij welke banken je allemaal terecht kunt. De verklaring is een fijne bevestiging voor jezelf, maar geeft de verkopend makelaar ook meer vertrouwen! Die heeft namelijk meer zekerheid dat jij de financiering rond krijgt. Zo heb jij een streepje voor op de concurrentie. Bij Frits heet de financieringsverklaring een Biedcertificaat. Je vraagt 'm gratis bij ons aan.

Gratis Biedcertificaat aanvragen
Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat kost een financieringsverklaring?

Onze hypotheekadviseurs stellen gratis een financieringsverklaring (Biedcertificaat) voor je op! Tijdens het eerste gesprek maken onze slimme tools een berekening voor je. De uitkomst neem je samen met je adviseur door. Aan het einde van het gesprek staat het Biedcertificaat voor je klaar. Deze kun je zelf altijd terug vinden in je persoonlijke dashboard en downloaden in PDF. Heb je ook een financieringsverklaring nodig? Plan een gratis hypotheekgesprek in met een adviseur van Frits. We helpen je graag verder. 

Gratis afspraak maken

Frits fixt het voor je

Wil je nog meer kans maken op het beste bod? Dat kan met de Biedverzekering. Hiermee kun je een bod uitbrengen zonder ontbindende voorwaarden. Mocht de financiering niet rondkomen, dan loop je géén risico op een boete (dit is 10% van de koopsom)! 

Een bod zonder voorbehoud betekent dat de verkoper direct na de 3 dagen wettelijke bedenktijd al zekerheid heeft. Bij een bod onder voorbehoud van financiering moet de verkoper 6 tot 8 weken wachten voordat het zeker is dat de koop doorgaat. Dit maakt jouw bod aantrekkelijker, soms zelfs aantrekkelijker dan hogere biedingen met financieringsvoorbehoud. De Biedverzekering zorgt dus voor een voorsprong, waardoor je vier keer meer kans hebt op een geaccepteerd bod!

Biedverzekering

Versla de huizenmarkt: ruim 4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering

Met onze Biedverzekering heb jij een streepje voor tijdens het bieden op jouw droomhuis. Je kunt met onze Biedverzekering zelfs bieden zonder voorbehoud van financiering!

 
Biedverzekering aanvragen
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Marco Palfenier

Marco werkt al een aantal jaar als hypotheekadviseur bij Frits en helpt klanten bij het vinden van de juiste hypotheek. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.