9 Kijktips voor Open Huizen Dag 2023

Ieder jaar is het er weer: de NVM Open Huizen Dag. Naast het bekijken van open huizen, kun je deze dag ook gratis vragen stellen aan NVM-makelaars. Bijvoorbeeld over het aankomend aanbod van huizen of mogelijkheden om te verduurzamen. Ben je van plan om op huizenjacht te gaan? Check dan onze 9 tips. Wij geven inzicht, jij maakt de keuzes.

stopwatch

5 min

calendar
3 januari 2023
eye

2192

Bereken direct wat jij kunt lenen

Kijktip 1: Weet wat je te wachten staat

Ga je voor het eerst een huis bezichtigen? Of ben je benieuwd wat jij kunt doen om je bezichtiging een succes te maken? Lees dan zeker dit artikel over de vijf dingen waar je op kunt letten bij een bezichtiging. Een goed begin is namelijk het halve werk. En zo kun jij je volledig richten op het huis. Dit maakt jouw Open Huizen Dag een stuk overzichtelijker!

Kijktip 2: Bereid je bezichtiging goed voor

Op Open Huizen Dag kan het tijdens een bezichtiging erg druk zijn. Wij hebben daarom een handige vragenlijst voor je gemaakt met vragen die je kunt stellen aan de verkopende makelaar. Zo vergeet je niets in de drukte. Check ‘m hier!

Kijktip 3: Weet wat je te besteden hebt

Als je huizen gaat bekijken, wil je ook weten wat je kunt betalen. Misschien ben je ter plekke enorm enthousiast over een huis maar weet je niet zeker of het binnen budget ligt. Bereken daarom van tevoren alvast je maximale hypotheek. Je ziet met onze tool precies wat er gebeurt als je aan de knoppen schuift.

Maximale hypotheek berekenen

 

Kijktip 4: Open Huizen Dag voor beginners

Ben je aan het kijken voor je eerste koophuis? Dan is alles natuurlijk hartstikke nieuw. Veel termen die je niet kent, handelingen waar je niets van weet en: het is gewoon veel. Geen zorgen, wij helpen je. Hier lees je alles over het kopen van een starterswoning. Zo heb je meer overzicht en kun jij je focussen op het bekijken van alle huizen.

Kijktip 5: Let op verborgen gebreken

Het gezegde 'een gewaarschuwd mens telt voor twee' is er niet voor niets. Een huis kan er op het eerste gezicht prachtig uitzien, maar behoorlijke zwakke plekken hebben. Verborgen gebreken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gebreken aan een huis die je in de eerste instantie vaak niet ziet. Benieuwd wat je kunt doen om te voorkomen dat je een huis koopt met verborgen gebreken? Dat is hier voor je uitgezocht.

Kijktip 6: Over bieden en overbieden

Je hebt een huis gezien en je weet het zeker: dit is waar jij wilt wonen! Maar wat nu? Het bepalen van je bod heeft wel wat voeten in de aarde. Om je hier alvast op voor te bereiden kun je hier lezen hoe je het openingsbod kunt bepalen. Daarnaast kun je bij ons ook gebruik maken van de Biedverzekering. Hiermee maak je 4x meer kans op een winnend bod. Wil je nog meer weten? Download dan gelijk dit gratis e-book over het bieden op een huis. Er bestaat niet zoiets als een té goede voorbereiding.

Kijktip 7: Speel volgens de regels

Elk jaar verandert er wel wat aan de regelgeving. Als je al een koophuis hebt, kun je dus verrast worden door een nieuwe regel waar je niets van wist. Benieuwd wat er dit jaar is veranderd? Je leest het hier.

Kijktip 8: Laat je niet overvallen door extra kosten

Bij het kopen van een huis ben je altijd meer kwijt dan alleen de koopsom. Het huis wordt bijvoorbeeld getaxeerd, je hebt een notaris nodig en je betaalt voor hypotheekadvies en bemiddeling. Meer weten? We hebben een handig overzicht gemaakt met alle aankoopkosten waar je rekening mee kunt houden.

Kijktip 9: Huis gevonden? Plan een hypotheekgesprek in

Heb je hét huis gevonden op de Open Huizen Dag? Dan wil je snel bieden en ook advies over je hypotheek. Als je bij ons een gratis hypotheekgesprek inplant, maken we het gelijk lekker concreet. Tijdens je eerste gratis gesprek wordt namelijk 80% al besproken. En heb je daarna nog vragen? Weet dan dat we onbeperkt voor je klaar staan. Er gaat geen meter lopen.

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

9/07/2024

Voorbeeldbrief bieden huis: zo breng je een bod uit

5/07/2024

Wat is een verbouwingsspecificatie?

5/07/2024

Een appartement kopen, wat komt erbij kijken?

2/07/2024

Bod geaccepteerd, en nu?

2/07/2024

Een tweede woning kopen: hoe krijg je een hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.