Waar moet je op letten bij hypotheek-advies? Om een hypotheek af te sluiten, moet je advies krijgen van een bevoegd adviseur. Dit kan bij een onafhankelijk adviseur, of bij een bank. Lees hier tips die je kunt toepassen in elk adviesgesprek!
Is het verstandig om af te lossen? Hoeveel kan je maximaal aflossen? Waar vroeger aflossingsvrije hypotheken de norm waren, moeten nu alle nieuwe hypotheken worden afgelost. Ook veel bezitters van aflossingsvrije hypotheken willen vaak extra aflossen om de schuld te verlagen. Lees hier alles over aflossen.
Welke hypotheekvormen bestaan er (nog)? Hoe wordt een oversluitboete berekend? Hier vind je eenvoudige informatie over deze en meer onderwerpen.
Welke bank moet je kiezen bij het afsluiten van een hypotheek? De Nederlandse hypotheekmarkt heeft meer dan 50 aanbieders van hypotheken. De grote banken hebben meer dan 50% van het marktaandeel. Hier vind je informatie over banken en verzekeraars waar jij je hypotheek kunt afsluiten.
Hoe werkt hypotheekrente-aftrek? Welke fiscale regels werken er bij oversluiten? Hoeveel belasting betaal je over de opbouw in een beleggingshypotheek? Hier vind je informatie over alle belastingregels in de Nederlandse hypotheekmarkt, en hoe je daar het slimst mee om kunt gaan.
Er zijn veel verschillende hypotheekvormen en hypotheekproducten in omloop, maar er zijn nog maar twee hypotheekvormen nieuw af te sluiten op dit moment: de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. De kans is groot dat jouw hypotheek, als je deze hebt afgesloten voor 2013, uit een of meerdere delen bestaat die een andere vorm hebben. Veelvoorkomende hypotheekvormen zijn de aflossingsvrije hypotheek, de levenhypotheek, de bankspaarhypotheek en de beleggingshypotheek.
Het oversluiten van je hypotheek kan heel aantrekkelijk zijn. Toch is het niet voor iedereen even interessant. Waar moet je op letten bij het oversluiten?
Kan ik besparen door rentemiddeling? Kan ik beter rentemiddelen of oversluiten? Welke banken bieden rentemiddeling aan? Hier vind je alles wat je wil weten over rentemiddeling.
Starten op de woningmarkt, dat lijkt een ingewikkeld proces. Zie je door de bomen het bos niet meer? Frits to the rescue! Hier vind je alle informatie over hypotheken voor starters.
Wat is een overlijdens-risico-verzekering? Hoe werkt een beleggingsverzekering? In Nederland zijn veel verzekeringen bedacht die samen met een hypotheekverkocht worden. Hier vind je informatie over deze verzekeringen, welke je nodig hebt en welke misschien wel niet.
Wat is een verhuisregeling? Hoeveel kan je boetevrij aflossen? Niemand houdt van kleine lettertjes, daarom heeft Frits ze voor je doorgenomen. Hier leggen we uit welke voorwaarden er van toepassing kunnen zijn op jouw hypotheek. En welke voorwaarden je zou kunnen overwegen als je een hypotheek afsluit.
Wanneer stopt de hypotheekrente-aftrek? Welke regels veranderen het komende jaar in de hypotheekmarkt? Frits houdt wetgeving scherp in de gaten. Hier vind je informatie over regels die op jou van toepassing zijn.
Verder praten? Maak een gratis bel-afspraak
Chat met ons!