Verbouwing financieren? Geld lenen voor verbouwing? Zo werkt het.

04 mei 2021 979x

Je wilt geld lenen voor je verbouwing. Of je nu je huis gaat isoleren of een uitbouw wilt plaatsen, vaak kun je je verbouwing financieren met een hypotheek. Het wordt ook wel de verbouwingshypotheek genoemd.

Angelina Kemper

Hoeveel geld kun je lenen voor de verbouwing?

Als je je huis gaat verbouwen, dan kun je je verbouwing vaak financieren met een hypotheek. Uiteraard zijn er een aantal eisen. De belangrijkste is er niet meer gefinancierd wordt dan 100% van je woningwaarde. Twijfel je of je overwaarde genoeg is voor je verbouwing? Dan kun je de taxateur vragen om een marktwaarde na verbouwing. Dit is je maximum. Uiteraard kijkt de bank ook naar je inkomen.

Extra hypotheek voor verbouwing, hoe regel je dat?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag! Het hangt ervan af of je het huis nog gaat kopen of het al je huidige huis is. Hieronder worden de twee verschillende situaties geschetst.

Je gaat een huis kopen en wilt de verbouwing meefinancieren

Als je een huis gaat kopen en je wilt direct gaan verbouwen, dan kun je in je nieuwe hypotheek vaak een bouwdepot opnemen. Hiermee kun je de verbouwing financieren. Met de handige rekentool van Ikbenfrits kun je je nieuwe hypotheek berekenen inclusief verbouwing.

Je gaat je huidige huis verbouwen

Als je al een huis hebt, dan is de situatie net even anders. Je hebt de keuze uit een onderhandse verhoging van je hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek. Het onderhands verhogen van je hypotheek is mogelijk als je hypotheekakte bij de notaris hoger staat ingeschreven dan je hypotheek op dit moment is. Is dit niet het geval? Dan is de enige optie een tweede hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten bij dezelfde bank als de lopende hypotheek. Meestal wordt daarom het oversluiten van de hypotheek gecombineerd met het verhogen van de hypotheek.

Lees meer over het verhogen van je hypotheek voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing? Bespreek je verbouwingshypotheek gratis met een hypotheekadviseur

Of je nou een onderhandse hypotheekverhoging of een tweede hypotheek kiest, de hypotheekadviseurs van Ikbenfrits kunnen je verder helpen. Zij kijken mee met je situatie zodat jij straks geld kunt lenen voor de verbouwing. Benieuwd naar wat je mogelijkheden zijn? Plan dan gratis een hypotheekgesprek in.