Verbouwing financieren? Geld lenen voor verbouwing? Zo werkt het.

Je wilt geld lenen voor je verbouwing. Of je nu je huis wilt isoleren of een uitbouw wilt plaatsen, vaak kun je je verbouwing financieren met een hypotheek. Ook wel de verbouwingshypotheek genoemd.

Angelina Kemper

Hoeveel geld kan ik lenen voor de verbouwing?

Als je je huis gaat verbouwen, dan kun je je verbouwing vaak financieren met een hypotheek. Uiteraard zijn er een aantal eisen. De belangrijkste is dat je in Nederland niet meer mag financieren dan 100% van de woningwaarde. Twijfel je of je overwaarde genoeg is voor je verbouwing? Dan kun je de taxateur vragen om een marktwaarde na verbouwing. Dit is je maximum. Uiteraard kijkt de bank ook naar je inkomen.

Extra hypotheek voor verbouwing, hoe regel ik dat?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag! Het hangt af van je situatie.

Ik ga een huis kopen en wil de verbouwing meefinancieren

Als je een huis gaat kopen en je wilt direct gaan verbouwen, dan kun je in je nieuwe hypotheek vaak een bouwdepot opnemen om daarmee je verbouwen te financieren. Met de handige rekentool van Ikbenfrits kun je je nieuwe hypotheek berekenen incl. verbouwing.

Ik ga mijn huidige huis verbouwen

Als je al een huis hebt, dan is de situatie net even anders. Je hebt de keuze uit een onderhandse verhoging van je hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek. Het onderhands verhogen van je hypotheek is mogelijk als je hypotheekakte bij de notaris hoger staat ingeschreven dan je hypotheek op dit moment is. Is dit niet het geval? Dan is de enige optie een tweede hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten bij dezelfde bank als de lopende hypotheek. Heel vaak wordt daarom het oversluiten van de hypotheek gecombineerd met het verhogen van de hypotheek.

Lees meer over het verhogen van je hypotheek voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing? Bespreek je verbouwingshypotheek gratis met een hypotheekadviseur

Wat je ook kiest: een onderhandse hypotheekverhoging of een tweede hypotheek, de hypotheekadviseurs van Ikbenfrits kunnen je verder helpen met je extra hypotheek voor verbouwing. Benieuwd naar je mogelijkheden? Plan dan gratis een hypotheekgesprek in.