Waarom zoveel mensen hun hypotheek oversluiten bij Frits

17 mei 2021 1763x

De rentes staan behoorlijk laag op het moment. Het oversluiten van je hypotheek kan daarom heel interessant zijn. Wij helpen je graag met oversluiten!

Thomas de Leeuw

Het oversluiten van je hypotheek

Heb je een tijd geleden een hypotheek afgesloten? Dan is de kans groot dat de rente van destijds hoger was dan de huidige rente. Want ook al stijgen de rentes weer voorzichtig, ze staan nog steeds laag. Als je een hypotheek hebt, kun je profiteren van deze lage rentes. Dit kan door het oversluiten van je hypotheek.

Waarom mensen oversluiten bij Frits

Maar liefst 60% van de Nederlanders verlengt zonder na te denken hun rentevaste periode bij hun bank. Terwijl ze vaak kunnen besparen! Wij helpen veel mensen om te besparen en daarom is het grootste gedeelte van de klanten een oversluiter. Maar waarom kiezen zij voor ons?

1. Veel hypotheekadviseurs beginnen er niet aan

Je leest het goed. Het oversluiten van de hypotheek is niet de favoriete bezigheid van de meeste hypotheekadviseurs. Het kost ze namelijk veel tijd, het is relatief moeilijk, het raakt ze mogelijk direct in hun eigen portemonnee en ze hebben geen garantie dat jij ook daadwerkelijk oversluit. Daarom kiezen veel klanten om dit te doen bij Frits.

2. Frits heeft handige tools

Om te kijken of oversluiten verstandig is, wil je alle voorwaarden, rentes en oversluitboetes tegelijk met elkaar vergelijken. Dit komt neer op duizenden scenario's en hiervoor heb je rekenkracht nodig. Gelukkig hebben wij een handige tool. Daarmee bereken je binnen vijf minuten of het voor jou ook voordelig is. Ook de Consumentenbond gebruikt die tool omdat ze het de beste tool vinden voor een eerlijke vergelijking.

3. Alle banken eerlijk voor je op een rij

Zoals gezegd vergelijken wij dus onafhankelijk alle banken. Wanneer de berekening gemaakt is, wordt dit aan jou getoond tijdens een telefonische afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Die kijkt op zijn computer met je mee. Probeer dat maar eens bij je eigen bank voor elkaar te krijgen. Die vertelt je echt niet als je ergens anders goedkoper uit bent.

4. Televisie

Wij willen de hypotheekmarkt eerlijker maken. Daarom wordt er aan de bel getrokken als iets niet in de haak is. Dit was het geval met de boetes die banken rekenen wanneer je je hypotheek wilt oversluiten. Wat blijkt? Die zijn veel te hoog. Hiermee zijn we meerdere malen in AVROTROS Radar geweest. Da's natuurlijk goeie reclame.

5. Frits heeft ervaring met oversluiten

Wij hebben al talloze mensen geholpen met oversluiten, door heel het land. De hypotheekadviseurs zijn daarom echte experts geworden op dit vlak. Als je naar de hypotheekadviseur op de hoek gaat dan is dit natuurlijk niet het geval. Voor hem of haar is oversluiten moeilijker en tijdrovender omdat ze dit minder vaak doen.

Oversluiten bij Frits?

Heb je de handige bankenvergelijker al gebruikt? Kwam eruit dat je kunt besparen? Mooi! Als je een afspraak met ons maakt, vertelt een van onze adviseurs je binnen 30 minuten hoe je ervoor staat. Gratis natuurlijk. Blijkt het dat je beter niet kunt oversluiten? Dan wordt dat natuurlijk ook eerlijk verteld. Beloofd!

Lees ook