Waarom er zoveel mensen bij ons hun hypotheek oversluiten

De rentes staan historisch laag. Het oversluiten van de hypotheek loont hierdoor voor een groot deel van de Nederlanders de moeite. Veel hypotheekadviseurs vinden dit een lastige klus. Die beginnen er niet aan. Bij Ikbenfrits is 70% van de klanten oversluiter. Hoe kan dat?

Charlie Vielvoye

Het oversluiten van je hypotheek

Heb je een tijd geleden een hypotheek afgesloten? Dan is de kans groot dat je dat deed tegen een rente die hoger is dan de huidige rentes. Dat is helemaal niet gek. Want de rentes staan nu historisch laag. Wat dat betekent? Dat ze nog nooit zo laag zijn geweest. Logisch als jij daar ook een graantje van mee wil pikken. Hoe je dit doet? Door het oversluiten van je hypotheek. Als je op die link in de vorige zin drukt dan kun je alles lezen over hoe dat werkt. In dit stukje vertel ik je waarom veel mensen bij ons oversluiten.

Waarom veel mensen bij ons oversluiten

Allereerst geef ik je een getalletje. 60%. Dit is het aandeel van de Nederlanders die zonder na te denken hun rentevaste periode verlengen bij hun huidige hypotheekverstrekker. Dit vertelde onze oprichter Thomas nog maar eens in een interview met Kop-Munt. Jij denkt waarschijnlijk wel 2 keer na voordat je zomaar iets ondertekent. Je bent aan het kijken of oversluiten voor jou een goede optie is. Waarom deden al zoveel mensen dat bij Ikbenfrits? Ik geef je 5 redenen.

1. Veel hypotheekadviseurs beginnen er niet aan

Je leest het goed. Het oversluiten van de hypotheek is niet de favoriete bezigheid van de meeste hypotheekadviseurs. Hier heb ik een ander artikel over geschreven. Kort samengevat lees je daar het volgende: het kost ze veel tijd, het is relatief moeilijk, het raakt ze mogelijk direct in hun eigen portemonnee en ze hebben geen garantie dat jij ook daadwerkelijk oversluit. En als je je niet welkom voelt dan kijk je ergens anders. Bij Ikbenfrits bijvoorbeeld.

2. Wij hebben handige tools

Om te kijken of oversluiten verstandig is moet je alle voorwaarden, rentes en oversluitboetes tegelijk met elkaar vergelijken. Dit komt neer op duizenden scenario’s. Hiervoor heb je rekenkracht nodig. Die hebben wij in de vorm van een handige tool. Daarmee bereken je binnen 5 minuten of het voor jou ook voordelig is. Ook de Consumentenbond gebruikt die tool. Omdat ze het de beste tool vinden voor een eerlijke vergelijking.

3. We zetten alle banken eerlijk voor je op een rij

Zoals gezegd vergelijken we dus onafhankelijk bijna alle banken. Wanneer we de berekening hebben gemaakt laten we het jou zelf zien. Tijdens een telefonische afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Die kijkt op zijn computer met je mee. Terwijl jij thuis op de bank met je tablet dezelfde grafieken ziet. We houden dus geen informatie voor je achter. Probeer dat maar eens bij je eigen bank voor elkaar te krijgen. Die vertelt het je echt niet als je ergens anders goedkoper uit bent.

4. Ze kennen ons van televisie

Bij Ikbenfrits willen we de hypotheekmarkt eerlijker maken. Daarom trekken we aan de bel als we iets ontdekken dat niet in de haak is. Dit was het geval met de boetes die banken rekenen wanneer je je hypotheek wilt oversluiten. Wat blijkt? Die zijn veel te hoog. Hiermee zijn we meerdere malen in AVROTROS Radar geweest. Ik zal niet liegen. Dit is goeie reclame.

5. We hebben er ervaring mee

Dit klink vrij logisch. Maar we hebben simpelweg vaker met dit bijltje gehakt. Om de redenen die ik hierboven al noemde. Hiernaast werken we online. We hebben al talloze mensen door heel het land geholpen met oversluiten. Onze hypotheekadviseurs zijn daarom echte experts geworden op dit vlak. Als je naar de hypotheekadviseur op de hoek gaat dan is dit natuurlijk niet het geval. Voor hem of haar is oversluiten nog moeilijker en tijdrovender. Omdat ze het minder vaak doen. Waarom zou je niet oversluiten bij mensen die weten wat ze doen?

Probeer het een keer uit

Heb je onze handige bankenvergelijker al gebruikt? Kwam eruit dat je kan besparen? Mooi! Als je een afspraak met ons maakt dan vertelt een van onze adviseurs je binnen 30 minuten hoe je ervoor staat. Gratis natuurlijk. Geef aan ons een dag en een tijd door. Dan bellen we je terug. Dit verplicht je tot niks. Het is een onafhankelijke verkenning van je mogelijkheden. Blijkt het dat je beter nog niet kan oversluiten? Dan vertellen we je dat ook. Beloofd!