Startershypotheek ingewikkeld?
Niet als ik je daarbij help

Heb je al een huis op het oog of wil je eerst weten wat jouw mogelijkheden zijn? Van de oriëntatiefase tot en met de verhuizing. Ik help je bij elke stap.

Tijd voor een eerste hypotheek

Wanneer je je al een tijdje hebt verdiept in het kopen van een huis, is het ook tijd om te gaan kijken naar een passende startershypotheek. Bij Ikbenfrits weten we daar een heleboel van. Lees verder of maak meteen een gratis en vrijblijvende belafspraak.

Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is een hypotheek voor mensen, zoals jij, die voor het eerst een eigen huis gaan kopen. In 2013 zijn de regels aangepast en zijn de banken strenger geworden. Maar wat is de beste hypotheek in jouw geval? En wat mag je maximaal lenen?  Alle antwoorden hebben we hieronder voor je verzameld.

Wanneer kan je een hypotheek afsluiten?

Nadat je eenmaal een huis gevonden hebt, is het belangrijk om te weten welke voorwaarden belangrijk zijn bij het bepalen van jouw maximale hypotheek. Zo wordt er gekeken naar:

– de woningwaarde van je toekomstige huis

– jouw inkomen plus dat van je eventuele partner

– Hoeveel spaargeld je in kan leggen

– je persoonlijke, financiële verplichtingen zoals bijvoorbeeld studieschuld.

Een hypotheek met hulp van je ouders

Als starter kan het lastig zijn om een hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je een te laag inkomen hebt, of te weinig spaargeld. Gelukkig is er de optie om geld te lenen van je ouders. Ook kunnen zij ervoor kiezen je een bepaald bedrag te schenken. Vaak zijn er constructies mogelijk die er voor zorgen dat je toch je droomhuis kan kopen.

Ik ben een outsider

Ik heb geen duizend mensen in dienst. Ik heb geen verroeste systemen. Ik kom zelfs niet uit de financiële sector. Wel heb ik grondig uitgeplozen hoe dat werkt, een hypotheek. Wie nou eigenlijk wat doet. Wat alle termen en voorwaarden betekenen. Wat precies de kosten zijn. En sindsdien geef ik het beste hypotheekadvies van Nederland.

Meer weten? Lees hieronder alles wat je als starter moet weten over een startershypotheek en nog veel meer.

Je kan natuurlijk ook een afspraak maken. Een van mijn adviseurs helpt je verder.

Alle artikelen (0)