Zo werkt een huis kopen met Frits

Je eerste huis kopen of verhuizen is spannend maar ook ingewikkeld. Wij zorgen ervoor dat je eerlijk geholpen wordt. Lees hier welke stappen je doorloopt om tot de hypotheek te komen die bij je past.

stopwatch

7 min

calendar
3 januari 2022
eye

24

Bereken direct wat jij kunt lenen

Rekentools voor huis kopen

Onze dienstverlening is onder andere uniek door onze gratis online rekentools. Hiermee kun je bijvoorbeeld de maandlasten van je hypotheek berekenen en kun je een begroting maken van alle kosten, wel zo handig! Wil je een huis kopen? Dan is het fijn om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen, ook dit reken je uit met de tool.

Kijk eens rond op de site of maak een afspraak

Als je met veel vragen zit over je eerste huis kopen, of je wilt meer informatie over verhuizen, kun je eens in onze kennisbank kijken. Hierin vind je tips, artikelen en informatie over alles wat met je hypotheek te maken heeft. Heb je nog meer vragen? Dan kun je altijd een gratis hypotheekgesprek inplannen met één van onze hypotheekadviseurs.

Het eerste gesprek

Dit telefoongesprek is helemaal vrijblijvend en bedoeld om jou verder op weg te helpen met je hypotheek. Tijdens dit hypotheekgesprek bekijkt één van de adviseurs jouw situatie en opties. Dit duurt ongeveer 45 minuten. De berekeningen kun je tijdens het gesprek zien en later ook terugkijken in jouw unieke dashboard.

Beviel het gesprek?

Dan krijg je een document die je in kunt vullen om naar de volgende stap te gaan: de vervolgvragenlijst. In deze vragenlijst geef je aanvullende informatie over jezelf en laat je zien wat je financiële situatie is. Ook kun je aangeven wat je wensen zijn als het gaat om je toekomstige hypotheek. Vul deze vragenlijst compleet en zorgvuldig in, deze informatie wordt later gebruikt om de perfecte hypotheek te vinden en aan te vragen.

Een adviesgesprek

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld, is het tijd voor een adviesgesprek. Eerst neemt de adviseur alle ingevulde gegevens met je door, je kijkt dan via je computer of tablet live mee op het dashboard. Zo weet je zeker dat er geen foutjes in zitten. In dit gesprek wordt je hypotheek concreter gemaakt door wat knopen door te hakken. Je maakt keuzes over de aflosvorm die je prettig lijkt, voor hoe lang je de rente vast wilt zetten en hoe hoog het bedrag van de hypotheek is die je wilt. Met deze informatie kan je samen met de adviseur een bank kiezen die het beste bij je wensen past. In dit gesprek bespreek je ook het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV), het uitvoeren van een taxatie en bij welke notaris je jouw hypotheek wil laten passeren.

Gratis hypotheekgesprek inplannen

 

Tot nu is Frits gratis

Tot zover hoef je nog niets te betalen. Bij het invullen van de vragenlijst ben je akkoord gegaan dat je betaalt wanneer je renteaanbod aangevraagd wordt bij de bank. Bij ons betaal je voor je eerste huis 2.300 euro en 2.650 euro als je gaat verhuizen of oversluiten. Ben je ondernemer? Dan betaal je 400 euro extra. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting en betaal je als de bank finaal akkoord heeft gegeven voor je hypotheek. Als je de kosten (deels) hebt meegefinancierd in je nieuwe hypotheek wordt de factuur verrekend bij de notaris.

Het renteaanbod aanvragen

Tijdens het adviesgesprek heb je samen met je adviseur een bank uitgekozen, bij deze bank wordt het renteaanbod aangevraagd. Voor het aanvragen hoef je niks te doen, dat doen onze adviseurs en back-office voor je. De hoogte van de rente wordt hiermee vastgezet.

Je documenten bij de hand

In deze fase is het belangrijk dat je alle juiste documenten aanlevert aan de adviseur, zo kan de bank zien dat jij je hypotheek ook echt kunt betalen. Voorbeelden van deze documenten zijn: je legitimatie, loonstroken, werkgeversverklaringaangifte inkomstenbelasting en eventuele aktes van je huwelijk. Alle benodigde documenten kun je eenvoudig en veilig uploaden via je eigen Frits dashboard.

De notaris

Je hypotheek is bijna rond. De bank kijkt of al je documenten kloppen en dan kan je over gaan tot het passeren bij de notaris. De adviseur neemt het voortouw in dit proces. De notaris neemt contact met je op en jullie maken een afspraak om de hypotheek te passeren. Je gaat naar de afspraak met de notaris en je hebt een gloednieuwe hypotheek!

Klaar!

Yes, je hypotheek is helemaal rond! In een laatste gesprek bespreek je met de adviseur hoe je het vond gaan. Deze feedback wordt gebruikt om ons proces steeds beter te maken!

Nu berekenen wat je kunt lenen
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

20/02/2024

Studieschuld hypotheek verzwijgen? Beter van niet

20/02/2024

Vraagprijs hoger dan WOZ-waarde, wat nu?

19/02/2024

Studieschuld en een hypotheek in 2024

23/01/2024

De kosten koper (k.k.) in 2024 berekenen

10/01/2024

Starterslening: wat is het en hoe maak je er gebruik van?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.