Zo werkt een huis kopen met Frits

Je eerste huis kopen of verhuizen is spannend en kan ingewikkeld lijken. Ik zorg ervoor dat je eerlijk geholpen wordt. Samen kijken we naar wat voor jou de beste optie is. Lees hier welke stappen je doorloopt om tot de hypotheek te komen die bij jou past.

Friso Bakker

Rekentools voor huis kopen

Ik ben onder andere uniek door mijn gratis online rekentools. Hiermee bereken je bijvoorbeeld wat je maandlasten worden van je hypotheek en kan je een begroting maken van alle kosten, wel zo handig! Wil je een huis kopen? Dan is het fijn om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen, ook dit reken je uit met mijn online tool.

Kijk eens rond op mijn website of maak een afspraak

Als je met veel vragen zit over je eerste huis kopen, of je wilt meer informatie over verhuizen, kan je eens in mijn kennisbank kijken. Hierin vind je tips, artikelen en informatie over alles wat met je hypotheek te maken heeft. Heb je nog meer vragen? Dan kan je altijd een gratis bel-afspraak maken met een van mijn adviseurs.

Het eerste gesprek

Dit telefoongesprek is helemaal vrijblijvend en bedoeld om jou verder op weg te helpen met je hypotheek. Tijdens dit gesprek bekijkt één van mijn adviseurs jouw situatie en opties, de zogenaamde Fritsanalyse. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Je gegevens worden ingevoerd en je ziet hoe je hypotheek er in grote lijnen uit kan komen te zien.

Beviel de Fritsanalyse?

Dan krijg je een document die je in moet vullen om naar de volgende stap te gaan: de vervolgvragenlijst. In deze vragenlijst geef je aanvullende informatie over jezelf en laat je zien wat je financiële situatie is. Ook kun je aangeven wat je wensen zijn als het gaat om je toekomstige hypotheek. Vul deze vragenlijst compleet en zorgvuldig in, deze informatie wordt later gebruikt om de perfecte hypotheek te vinden en aan te vragen.

Een adviesgesprek

Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld, is het tijd voor een adviesgesprek. Eerst neemt de adviseur alle ingevulde gegevens met je door, je kijkt dan via je computer of tablet live mee op het dashboard. Zo weet je zeker dat er geen foutjes in zitten. In dit gesprek wordt je hypotheek concreter gemaakt door wat knopen door te hakken. Je maakt keuzes over de aflosvorm die je prettig lijkt, voor hoe lang je de rente vast wilt zetten en hoe hoog het bedrag van de hypotheek is die je wilt. Met deze informatie kan je samen met de adviseur een bank kiezen die het beste bij je wensen past. In dit gesprek bespreek je ook het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV), het uitvoeren van een taxatie en bij welke notaris je jouw hypotheek wil laten passeren.

Tot nu is Frits gratis

Alles waarmee ik je tot nu toe heb geholpen is gratis. Met het invullen van de vragenlijst ben je akkoord gegaan dat je betaalt wanneer wij het renteaanbod opvragen bij de bank. Bij mij betaal je voor je eerste huis 1.550 euro, 1.950 euro voor je volgende huis en 2.100 euro als je ondernemer bent. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting en betaal je als de bank finaal akkoord heeft gegeven voor je hypotheek. Als je de kosten (deels) hebt meegefinancierd in je nieuwe hypotheek wordt de factuur verrekend bij de notaris.

Het renteaanbod aanvragen

Tijdens het adviesgesprek heb je samen met de adviseur een bank uitgekozen, bij deze bank wordt het renteaanbod aangevraagd. Voor het aanvragen hoef je niks te doen, dat doe ik. De hoogte van de rente wordt hiermee vastgezet.

Je documenten bij de hand

In deze fase is het belangrijk dat je alle juiste documenten aanlevert aan de adviseur, zo kan de bank zien dat jij je hypotheek ook echt kan betalen. Voorbeelden van deze documenten zijn: je legitimatie, loonstroken, werkgeversverklaring, aangifte inkomstenbelasting, eventuele aktes van je huwelijk. Deze documenten kan je eenvoudig op mijn website uploaden.

De notaris

Je hypotheek is bijna rond. De bank kijkt of al je documenten kloppen en dan kan je over gaan tot het passeren bij de notaris. Mijn adviseur neemt het voortouw in dit proces. De notaris neemt contact met je op en jullie maken een afspraak om de hypotheek te passeren. Je gaat naar de afspraak met de notaris en je hebt een gloednieuwe hypotheek!

Klaar!

Yes, je hypotheek is helemaal rond! In een laatste gesprek bespreken we hoe je het aanvragen van je hypotheek vond gaan. Heb je nog vragen over hoe ik je kan helpen met je huis kopen? Maak dan een gratis bel-afspraak met een van mijn adviseurs

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren