Je hypotheek oversluiten bij Frits? Zo werkt 't

In 40% van de gevallen kan het voordelig zijn om over te stappen naar een andere hypotheek. Klinkt het spannend? In vijf stappen kun je oversluiten! Lees hier over het proces.
stopwatch

3 min

calendar
18 maart 2021
eye

3766

Oversluiten in stappen

Klinkt de term 'oversluiten' nog een beetje vaag? Met deze stappen weet je wat je kunt verwachten als je gaat oversluiten met ons hypotheekadvies.

Bereken direct wat jij kunt lenen

1. Rekentools

Je kunt eerst met onze oversluitool berekenen of oversluiten voor jou gunstig is. Je vult hier informatie over jouw huidige hypotheek in en de tool berekent wat je eventueel kunt besparen en of het ook daadwerkelijk verstandig is.

Hypotheek oversluiten berekenen

2. Het adviesgesprek

Kun je besparen met oversluiten? Wat fijn! In dit geval is het handig om even met een adviseur te bellen om te bespreken wat je volgende stappen worden. De adviseur neemt eerst alle gegevens met je door om zeker te weten dat er geen foutjes in zitten. In dit gesprek maak je ook een paar belangrijke keuzes. Denk hierbij aan de aflosvorm en de rentevaste periode van je nieuwe hypotheek. Naar aanleiding van deze informatie kunnen er een paar hypotheekscenario’s worden gemaakt en wordt er gekeken naar de banken die het beste bij je situatie passen.

3. Renteaanbod aanvragen

Als je na het adviesgesprek samen met de adviseur een bank hebt uitgekozen, wordt er bij deze bij deze bank het aanbod van rentes aangevraagd. Daarmee wordt de rente van je hypotheek vastgezet. Dit doet de adviseur voor je. Het aanvragen van het renteaanbod kost bij ons 1.150 euro  euro, na het laten passeren van je hypotheek komt daar 1.500 euro euro bovenop voor de bemiddeling. Ben je ondernemer? Dan betaal je wat extra, omdat er meer werk bij komt kijken. Deze kosten betaal je aan ons nadat de bank een finaal akkoord heeft gegeven voor je hypotheek. Heb je (een deel van) de kosten meegefinancierd in de nieuwe hypotheek? Dan wordt de factuur verrekend bij de notaris. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting.

4. Naar de notaris

Je bent er bijna! Nadat de bank alle documenten goedkeurt, passeer je bij de notaris. Het hele proces voordat je naar de notaris gaat, doorloop je samen met je adviseur. Bij het oversluiten naar een nieuwe hypotheek vraagt de notaris de ‘finale aflosnota’ aan bij je oude bank. Daarna neemt hij contact op met jou en maken jullie een afspraak om de hypotheek te passeren. Je gaat naar de afspraak en je nieuwe hypotheek is een feit!

Oversluiten in vijf stappen en het is gefixt

Je hypotheek is overgesloten! In een laatste gesprek loop je samen met je adviseur na hoe je het vond gaan. Heb je nog vragen voordat je aan dit proces begint? Dan kun je altijd eerst even bellen met een adviseur.

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Oversluiten

29/03/2023

Aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd. Wat nu?

6/03/2023

Een hypotheek met opbouwproduct omzetten: dit zijn je opties

27/02/2023

Besparen op je rente met oversluiten of rentemiddelen?

21/02/2023

Aflossen als je huis onder water staat

6/01/2023

Is het handig om een aflossingsvrije hypotheek over te sluiten?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.