Zo werkt je hypotheek oversluiten met Frits

In 40% van de gevallen kan het voordelig zijn om over te stappen naar een andere en wellicht goedkopere hypotheek. Het oversluiten kan spannend en ingewikkeld ogen, maar ik zorg ervoor dat je eerlijk geholpen wordt. Benieuwd hoe oversluiten in stappen eruit ziet? Ik leg je precies uit wat je te wachten staat!

Friso Bakker

Heel veel informatie

Om je een beetje op weg te helpen, kan je al veel op mijn site vinden. Je kan in mijn kennisbank informatie vinden over onder andere hypotheken bij nieuwbouw, oversluiten, verhuizen of je huis verkopen. De kennisbank wordt wekelijks aangevuld met nieuwe artikelen. Door veel te lezen weet je zelf al een hoop voordat je gaat oversluiten. Zo is het voor jou ook duidelijk wat er gaat gebeuren!

Mijn rekentools

Mijn website is uniek door de online rekentools, deze kan je gratis gebruiken. Je vult je gegevens in en rekent gemakkelijk uit hoeveel je bijvoorbeeld maximaal kan lenen. Voor oversluiten heb ik een speciale tool, de oversluittool.

De FritsAnalyse

Wil je meer hulp? Klop dan aan bij mijn adviseurs. Je kan online een gratis bel-afspraak maken met een van mijn adviseurs. De adviseur belt je op de tijd die jij kiest en kan een FritsAnalyse doen van jouw hypotheek. In dit gesprek van 45 minuten wordt er gekeken naar of, en hoe het voordelig kan zijn om over te sluiten. De adviseur kijkt of je erop vooruit kan gaan met een lagere rente en of het mogelijk is om lagere maandlasten te krijgen. Je krijgt in grote lijnen inzicht over hoe je nieuwe hypotheek eruit kan komen te zien.

Extra informatie

Na de FritsAnalyse gesprek kan je een vervolgvragenlijst invullen. Hierin geef je informatie over je financiële situatie op en vul je aanvullende informatie in. Ook geef je aan wat je wensen zijn als het gaat om je hypotheek. Zo kan er een klantprofiel voor je worden opgesteld en kun je passend advies krijgen. Aan het einde van de vragenlijst kom je in de agenda van je adviseur, die samen met de financieringsfixer het oversluiten gaat regelen. Hierin plan je een bel-afspraak voor een adviesgesprek

Het adviesgesprek

De adviseur neemt eerst alle gegevens met je door om zeker te weten dat er geen foutjes in zitten. In dit gesprek worden maak je samen met je adviseur een paar belangrijke keuzes. Denk hierbij aan de aflosvorm en de rentevaste periode. Naar aanleiding van deze informatie kunnen er een paar hypotheekscenario’s worden gemaakt en wordt er gekeken naar de banken die het beste bij je situatie passen.

Gratis tot nu

Tot dit punt is mijn advies helemaal vrijblijvend en kosteloos. Ik werk op basis van vertrouwen en reken pas kosten als het renteaanbod wordt aangevraagd bij de bank. Ik heb hierover contact met de bank zodat jij dat niet hoeft te doen. Het aanvragen van het renteaanbod kost bij mij €850, als zzp’er is dit €950, na het laten passeren van je hypotheek komt hier €1.000 bovenop voor bemiddeling. Deze kosten betaal je aan ons nadat de bank finaal akkoord heeft gegeven voor je hypotheek. Heb je (een deel van) de kosten meegefinancierd in de nieuwe hypotheek? Dan wordt de factuur verrekend bij de notaris. De kosten zijn aftrekbaar van de belasting.

Renteaanbod aanvragen

Als je na het adviesgesprek samen met de adviseur een bank hebt uitgekozen, wordt er bij deze bij deze bank het aanbod van rentes aangevraagd. Daarmee wordt de rente van je hypotheek vastgezet. Voor het aanvragen hoef je niks te doen, dat doe ik.

Naar de notaris

Je bent er bijna! Nadat de bank alle documenten goedkeurt, passeer je bij de notaris. Het hele proces voordat je naar de notaris gaat, doorloop je samen met je financieringsfixer. Bij het oversluiten naar een nieuwe hypotheek vraagt de notaris de ‘finale aflosnota’ aan bij je oude bank. Daarna neemt hij contact op met jou en maken jullie een afspraak om de hypotheek te passeren. Je gaat naar de afspraak en je nieuwe hypotheek is een feit!

Laatste gesprek

Je hypotheek is overgesloten! In een laatste gesprek lopen we samen na hoe je het vond gaan. Heb je nog vragen over hoe Frits je aan een hypotheek helpt? Maak dan een gratis bel-afspraak met een van mijn adviseurs.