Op deze manier kunnen duurhuurders een hypotheek krijgen

Het woord zegt het al: duurhuurders zijn mensen met hoge huurlasten.  Je leest er hier alles over.

stopwatch

5 min

calendar
4 juli 2023
eye

119

Wanneer heb je 't over duurhuurders?

Duurhuurders zijn mensen die minstens een derde van hun (netto) inkomen uitgeven aan huur. Dat is een flink bedrag! In veel gevallen kunnen deze mensen wel een hypotheek krijgen, maar niet hoog genoeg om op deze oververhitte huizenmarkt een huis te kunnen kopen. Een lastige situatie die voor veel irritatie zorgt. Want waarom kun je wel zo'n hoge huur betalen, maar niet een huis kopen wat veel lagere maandlasten met zich meebrengt? Dit komt door de wet. Daarin staan de strenge voorwaarden waar banken zich aan moeten houden, voordat ze een hypotheek geven. Het doel hiervan is om te voorkomen dat mensen betalingsproblemen krijgen en hun hypotheek niet meer kunnen betalen.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Hoe zit het bij jou?

Sommige duurhuurders kunnen wel kopen met de normale hypotheekregels. Je kunt zelf heel makkelijk berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen met onze rekentool.

Nu berekenen wat je kunt lenen

Wij willen je helpen

Voldoe je aan de voorwaarden die hierboven voor duurhuurders worden genoemd? Dan kunnen wij je helpen met het vinden van de beste hypotheek! Tijdens een gratis hypotheekgesprek neemt onze adviseur je mee door alle opties. Op zo’n manier dat jij het kunt navertellen. Met jouw persoonlijke dashboard als handige spiekbrief. Laat je weten wanneer we je kunnen bellen?

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.